-
Μεγάλη Τετάρτη: Ποιο γεγονός τιμάμε σήμερα
Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. -
Ισχύει τελικά ή όχι η «κατάρα» του Ιησού – Τί συνέβη στους ηθοποιούς που Τον υποδύθηκαν
Ο "Ιησούς Χριστός από τη Ναζαρέτ" είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος ρόλος όλων των εποχών στη μικρή και τη μεγάλη... -
Πολίτικο σαρακοστιανό γιουβέτσι με συστατικό έκπληξη!
Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας. Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το... -
Σαρακοστιανό κριθαρότο με γαρίδες από την Αργυρώ
Είναι το πιο νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο κριθαρότο με γαρίδες που μπορείτε να φτιάξετε. Ένα ξεχωριστό σαρακοστιανό πιάτο... -
Μεγάλη Εβδομάδα: Πού είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα
Αρχίζει σήμερα η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών. Τη Μεγάλη Δευτέρα τιμάμε μια μεγάλη προσωπικότητα της Π.Δ. τον... -
Το αγιορείτικο πιάτο που έφτιαχνε ο Μοναχός Επιφάνιος την Κυριακή των Βαΐων
Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση... -
Κυριακή των Βαΐων: Το φοβερό θαύμα του Αγ. Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα
Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, η νύμφη του Ιονίου, το νησί της μουσικής, μα κυρίως το νησί του Αγίου... -
Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα καταλύεται η νηστεία και τρώμε ψάρι
Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι... -
Κυριακή των Βαΐων: Τα έθιμα και οι παραδόσεις
Η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. -
Παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα Λαζαράκια
«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα... -
Λάζαρος: Γιατί μετά την Ανάστασή του δεν ξαναγέλασε ποτέ
Πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και μαθητής του Χριστού, ο Λάζαρος αναστήθηκε προαναγγέλλοντας την επερχόμενη Ανάσταση του Κυρίου.