Πανηγυρικός παλμός στην Ηλιούπολη!

  • Dogma

Ένα διαφορετικό πανηγυρικό χαρακτήρα έζησε όποιος παρευρέθηκε χθες, στον εσπερινό του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Γιώργος Φερδής

Ένα διαφορετικό πανηγυρικό χαρακτήρα έζησε όποιος παρευρέθηκε χθες, στον εσπερινό του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε ο εσπερινός και η αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αθήνας.

Αμέσως μετά την ακολουθία του εσπερινού όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, ο κόσμος και οι κληρικοί συμμετείχαν σε ένα λαμπρό λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία του ιερού ναού.

Η πλατεία γεμάτη από κόσμο για να απολαύσει το κοσμικό, λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια.

Όπως συνηθίζεται πρώτος σέρνει τον χορό ο ιερέας του ναού, στην προκειμένη περίπτωση ο αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Δημητρίου, προϊστάμενος του ναού, έσυρε κυριολεκτικά τον χορό στην πλατεία για να αρχίσει το γλέντι.

Το αποτέλεσμα, θαυμάσιο και δημιουργικό, αφού συνέβαλε στο να διασκεδάσει και να κάνει τον πιστό λαό της Ηλιουπόλεως να βάλει στην άκρη τα προβλήματά του για λίγο και να «ξεσκάσει» μέχρι αργά. «Ζούμε το κάτι διαφορετικό» είπε μια ενορίτισσα στην ερώτηση μας, Πώς περνάτε εδώ σήμερα;

«Ο παπάς είναι πολύ μπροστά» θα απαντήσει ένας νεαρός, που χειροκροτούσε τον αδερφό του που συμμετείχε στους παραδοσιακούς χορούς.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών παραδοσιακών εκδηλώσεων τιμήθηκαν και άνθρωποι της περιοχής που συνέβαλαν με τον ανιδιοτελή κόπο και την αγάπη τους στην ενοριακή ζωή. Τέτοιες γιορτές είναι άξιες προβολής διότι δίνει στον πιστό την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά και παραδοσιακά.

TOP NEWS