Που βρίσκονται οι πέντε παλαιότερες εκκλησίες του κόσμου – Φωτογραφίες

  • Dogma
εκκλησίες

Η λέξη Eκκλησία έχει συνεχή χρήση στην ελληνική γλώσσα από την αρχαιότητα. Ετυμολογείται απο το ρήμα εκ-καλώ, με χρήση του θέματος από το επίθετο έκκλητ-ος. Εκκαλώ σήμαινε προσκαλώ άτομα εκ (από) του συνόλου να σχηματίσουν ομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της έκ-κλησης ο σχηματισμός σύναξης, συνέλευσης. Με τη λέξη Εκκλησία περιγράφεται τόσο η διαδικασία της συνέλευσης, όσο και το αποτέλεσμά της.

Στην κορυφή της λίστας με τις παλαιότερες εκκλησίες του κόσμου, θα συναντήσει κανεί την εκκλησία Europos Dura.

εκκλησία

Πρόκειται για την πρώτη χριστιανική εκκλησία, η οποία βρίσκεται στη Συρία και χρονολογείται από το 235 μ.Χ.

Στην τρίτη θέση συνατάμε την εκκλησία Megiddo στο Τελ Μεγκίντο, του Ισραήλ. Είναι ένα από τα παλαιότερα κτήρια εκκλησιών που ανακαλύφθηκε ποτέ από τους αρχαιολόγους και χρονολογείται από τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Megiddo-church-600x450 (1)

Ακολουθεί το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου. Ένα ένα Ορθόδοξο μοναστήρι σε μια όαση στην ανατολική έρημο της Αιγύπτου. Κρυμμένο βαθιά από τα βουνά της Ερυθράς θάλασσας, βρίσκεται 334 χιλιόμετρα (207 μίλια) νοτιοανατολικά του Καΐρου. Είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της στον κόσμο, και ιδρύθηκε από τους οπαδούς του Αγίου Αντωνίου, του πρώτου ασκητή μοναχού. Η Μονή του Αγ. Αντωνίου είναι ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στην Αίγυπτο και έχει επηρεάσει έντονα το σχηματισμό των διαφόρων άλλων μοναστηριών.

Monastery-of-Saint-Anthony-600x450

Η τέταρτη θέση ανήκει αναμφίβολα στην εκκλησία της Παναγίας της Σιών της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία και είναι η πιο σημαντική εκκλησία στην Αιθιοπία. Η αρχική εκκλησία πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ezana, που ήταν ο πρώτος Χριστιανός αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα μ.Χ., και έχει ανακατασκευαστεί αρκετές φορές από τότε.

Church-of-Our-Lady-Mary-of-Zion

Η εκκλησία καταστράφηκε για πρώτη φορά κατά την βασιλεία της Gudit κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα. Η δεύτερη καταστροφή, η οποία επιβεβαιώθηκε, εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα κατά την βασιλεία του Ahmad ibn Ibrihim al-Ghazi. Ξαναχτίστηκε από τον αυτοκράτορα Gelawdewos και επεκτάθηκε από τους Fasilides κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.

Τελευταία αφήσασμε την εκκλησία του Αγίου Συμεών του Στυλίτη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα χτισμένη στη θέση που καθόταν ο Άγιος Συμεών ο Στυλίτης. Μάλιστα, είναι ευρέως γνωστή ως Qalat Seman το «Φρούριο του Συμεών».

Church-of-Saint-Simeon-Stylites-600x450

Αν και είναι ένας καλά διατηρημένο ναός, χρονολογείται ωστόσο από τον 5ο αιώνα. Θα τον συναντήσει κανείς περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι, στηΣυρία.

Διαβάστε επίσης: Εκκλησία φτιαγμένη αποκλειστικά από …Lego! Απίστευτες φωτογραφίες

Εντυπωσιακός υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας φτιαγμένος από αλάτι!

 

TOP NEWS