ΠΥΛΩΡΟΣ: Κάποια στιγμή, πρέπει να απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος

  • Δόγμα

Εν όψει των επικείμενων αρχιερατικών εκλογών, τα τηλέφωνα της αρχιεπισκοπής έχουν πάρει φωτιά. Ο κ. Ιερώνυμος προωθεί τους δικούς του, σχεδόν τους έχει προετοιμάσει και μένουν οι «ζυμώσεις» σε κάποιους «δυνατούς» μητροπολίτες της επαρχίας

Σαν να περνάει ο καιρός και ο Αρχιεπίσκοπος, άλλοτε ένεκα των πυρκαγιών που πλήττουν, κατά διαστήματα, τη χώρα μας, άλλοτε ένεκα τραγωδιών με μετανάστες και πρόσφυγες που περνούν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας, άλλοτε ένεκα αυτής της χιλιοειπωμένης «σιωπής» – έλεος με αυτή τη σιωπή, στον αρχιεπισκοπό θρόνο είστε κ. Ιερώνυμε όχι σε ηγουμενικό στασίδι – αποφεύγει να πάρει θέση, να δώσει απαντήσεις να «βγει μπροστά» ως λέγει ο λαός, να ακουστεί, έστω να φανεί, να δείξει πως υπάρχει και βρίσκεται!!!

Μαθαίνω πως στο ζήτημα του Λυκαβηττού, σύντομα, θα έχουμε εξελίξεις. Επάνοδος του π. Δημητρίου; Πολλοί είναι εκείνοι οι «ισχυροί» που ψιθυρίζουν στον «άγιο» των Αθηνών να επαναφέρει το λαοφιλή κληρικό στην προτέρα θέση του! Ναι, αλλά, ο κ. Ιερώνυμος τον απέσυρε! Λέτε να ενδώσει στις παραινέσεις των «ισχυρών»; Για να είμαι ειλικρινής, τίποτα δεν αποκλείεται, ο κ. Ιερώνυμος, λένε οι πληροφορίες, το σκέπτεται!!!

Εν όψει των επικείμενων αρχιερατικών εκλογών, τα τηλέφωνα της αρχιεπισκοπής έχουν πάρει φωτιά. Ο κ. Ιερώνυμος προωθεί τους δικούς του, σχεδόν τους έχει προετοιμάσει και μένουν οι «ζυμώσεις» σε κάποιους «δυνατούς» μητροπολίτες της επαρχίας, οι οποίοι προσέρχονται, τελευταία, συχνά πυκνά στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο για να συναντήσουν τον κ. Ιερώνυμο. Αλήθεια, τι να ετοιμάζουν, άραγε; Και εν τέλει, πόση αλήθεια κρύβεται σε όσους υποστηρίζουν πως αυτές είναι οι τελευταίες εκλογές που κάνει ο κ. Ιερώνυμος ως αρχιεπίσκοπος, και, επομένως, σπεύδει να «κανονίσει» τους υμετέρους;

Ο καιρός εγγύς. Εκ του αποτελέσματος, θα φανεί και η αλήθεια όσων υποστηρίζουν τα προαναφερθέντα, αλλά και άλλα, που ενέχουν τον τερματισμό εκκλησιαστικών-επενδυτικών εγχειρημάτων, τα οποία και ο κ. Ιερώνυμος, μέσα σε μια νύχτα, ως άλλος Ηρώδης ο Μέγας, ετερμάτισε, ακύρωσε, αποδόμησε, εσιώπησε και συνεχίζει έως και τώρα να …σιωπά!

Μακαριότατε «άγιε» των Αθηνών, είτε είναι η τελευταία σας εκλογική διαδικασία αρχιερέων ως αρχιεπίσκοπος είτε όχι, παρακαλώ την αγάπη σας, θυμηθείτε και ετούτο: «Ανάλογα με τη θέση που κατέχεις, ανάλογη και η στάση και όλη διαγωγή σου! Εκτός, και αν ου δύνασαι να πράτεις επί τα υφηλά…» (Ηλίας Μηνιάτης)

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

Δείτε ακόμη: 

TOP NEWS