Ρεβιθάδα σε σκεπασταριά

  • Δόγμα

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)

1 κουτάλι τσαγιού σόδα2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία

3 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)

1 ½ κιλό νερόχυμό από ένα μεγάλο λεμόνιαλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό.
  2. Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν.
  3. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά) και τα ρίχνουμε στη σκεπασταριά (πήλινο σκεύος για τη ρεβιθάδα).
  4. Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες πλατιές και λεπτές και τα ρίχνουμε στο σκεύος μαζί με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη (προαιρετικά).
  5. Στο τέλος, ρίχνουμε νερό, περίπου 4 δάχτυλα κάτω από το λαιμό της σκεπασταριάς, και τη σκεπάζομε με το καπάκι (το νερό που προσθέτουμε πρέπει γέρνοντας στο πλάι τη σκεπασταριά να φθάνει στην άκρη του χείλους της και συγχρόνως να καλύπτει τα ρεβίθια).
  6. Ετοιμάζουμε λίγο ζυμάρι με νερό και αλεύρι. Τα πλάθουμε σε μια λωρίδα. Τόση σε μέγεθος, ώστε να καλύψει το καπάκι γύρω – γύρω. Αυτό γίνεται για να μην φύγει η μυρωδιά, και να μείνουν τα συστατικά όλα.
  7. Το φαγητό σιγοψήνεται όλη τη νύχτα για 6 ώρες στους 150 C και το πρωί είναι έτοιμο.

Πηγή: https://www.minervahorio.gr/

 

TOP NEWS