Θεσσαλονίκη: Απευθείας Μετάδοση Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

  • Dogma
Σωτήρος

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας από τον ιερό Nαό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου την Κυριακή.

Η ενορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (επί των οδών Δελφών και Μιαούλη) αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ενορίες της Θεσσαλονίκης. Είναι όμως ταυτόχρονα και μία από τις νεότερες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.


Η ενορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των πολυπληθών κατοίκων, που έμεναν ουσιαστικά αποίμαντοι και ταλαιπωρούνταν προκειμένου να καλύψουν τις πνευματικές τους ανάγκες στις παρακείμενες ενορίες Αγίας Τριάδος και Αναλήψεως του Σωτήρος.

Η ταχύτητα ανέγερσης και αποπεράτωσης του Ιερού Ναού, που αποτελεί σήμερα το κόσμημα της περιοχής, οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες των υπευθύνων και ιδιαιτέρως στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Ζώγκα και στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον και τη συγκινητική προσφορά των ευσεβών πιστών της ενορίας.

Η σύσταση της πρώτης Ερανικής Επιτροπής Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έγινε το 1969, τότε που σε πρώτη φάση λειτούργησε ως ναός ο υπόγειος χώρος, κατακόμβη του σημερινού Ιερού Ναού. Τα θυρανοίξια του Ναού τελέσθηκαν το 1984 και τα εγκαίνια στις 2 Νοεμβρίου του 1986 από το μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Β’ .

 

TOP NEWS