Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

  • Δόγμα

Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει αγαπημένα βιβλία

 

για να επιλέξετε δυο, τα καλύτερα για εσάς!

 

ΟΙ AΓΙΟΙ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΕΝΔΟΞΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΕΙΡΗΝΗ

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων, και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες για τη ζωή και το μαρτύριό τους αποκαλύφθηκαν με θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το 1959, όταν σε μια ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, που όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ (1410-1463), ο οποίος καταγόταν από τους Μύλους της Ιθάκης. Μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453), οι δύο κληρικοί κατέφυγαν στη Θερμή της Λέσβου, όπου μόνασαν στον λόφο των Καρυών, στην παλαιά Μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η οποία στο παρελθόν ήταν γυναικεία και είχε καταστραφεί από πειρατές το 1235. Το 1462 η Λέσβος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι σε μια επιδρομή τους στο μοναστήρι, συνέλαβαν τον Άγιο Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε με σκληρά και ανηλεή βασανιστήρια και αποκεφαλίστηκε διά πριονισμού από τη σιαγόνα, την Τρίτη της Διακαινησίμου, στις 9 Απριλίου 1463, μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο (+ 1463) και τη δωδεκάχρονη Αγία Ειρήνη, θυγατέρα του προεστού της Θερμής Βασιλείου.

 

ΠΑΪΣΙΟΣ – ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Παΐσιος και Πορφύριος είναι δύο σύγχρονοι άγιοι, οι οποίοι από παιδιά είχαν αποφασίσει να αφιερωθούν στον Θεό. Αναζήτησαν και οι δύο με ταπεινοφροσύνη τον δρόμο που θα τους έφερνε πιο κοντά στον Χριστό υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε μία σειρά από δοκιμασίες, «μιμούμενοι» τους παλιούς ασκητές, αλλά πάντα κοντά στον άνθρωπο, τον οποίο υπηρέτησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Δίδαξαν και συνεχίζουν να διδάσκουν την ταπεινοφροσύνη και τον αλληλοσεβασμό δίνοντας νόημα και περιεχόμενο σε έννοιες και αρχές που κάνουν τον άνθρωπο- ακόμη και αυτόν που δεν πιστεύει- καλύτερο!

 

ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκη  και Παϊσίου του Αγιορείτη

 

ΟΙ 150 ΨΑΛΜΟΙ  ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

Τόμος Α΄ ή  Τόμος Β΄

 

Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε για τους Ψαλμούς του Δαυίδ:

«Ευλογημένη ψυχή, τίποτε δεν είναι αδύνατο στον Θεό.

Ζήτα του με ευγένεια αυτό που θέλεις.

Εάν δυσκολεύεσαι, διάβασε τους Ψαλμούς του Δαυίδ.

Θα δεις εκείνος με τι τρόπο ζητούσε από τον Θεό και ελάμβανε αυτό που ποθούσε».

Όσοι απομακρύνονται από τον Χριστό, στερούνται τον θείο φωτισμό, γιατί άφησαν το προσήλιο σαν τους ανόητους και πηγαίνουν στο ανήλιο…

Η χρήση του Ψαλτηρίου, σύμφωνα με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται ο κάθε Ψαλμός, από τον αριθμό 1 έως τον αριθμό 150.

α΄ τόμος περιλαμβάνει τους  ψαλμούςτου Δαυίδ 1-75  και

ο  β΄ τόμος τους ψαλμούς  76-150.

Επιπλέον,  περιλαμβάνεται  η απόδοση των ψαλμών και στα νέα ελληνικά.

 

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες,

επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

TOP NEWS