Το ΔΟΓΜΑ ανοίγει τον φάκελο των ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

  • Dogma

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΔΟΓΜΑ, ανοίγει τον φάκελο των ισλαμικών σπουδών στο Α.Π.Θ. και δίνει βήμα στους πρωταγωνιστές. Πρέπει η δεν πρέπει να διδαχθεί το Ισλάμ σε ορθόδοξη θεολογική σχολή; 

Λουδάρος Ανδρέας

«Τι δουλειά έχει μια ορθόδοξη θεολογική σχολή να διδάσκει το Ισλάμ σε μουσουλμάνους φοιτητές;».

Αυτήν την απλή απορία διατυπώνει ένας μεγάλο αριθμός Ελλήνων, ύστερα από την απόφαση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, να εντάξει στην Θεολογική Σχολή του, μαθήματα Ισλάμ για τους ιεροδιδασκάλους που προορίζονται για τα σχολεία της Θράκης.

Ο αντίλογος αυτής της παραπάνω απορίας είναι εξίσου απλός: «Αν δεν τους το διδάξουμε εμείς θα πάνε να τους το διδάξουν άλλοι».

Στη μέση αυτών των εξαιρετικά ευαίσθητων καταστάσεων βρίσκεται η ίδια η μειονότητα που εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές.

Το DOGMA.GR σεβόμενο την σοβαρότητα του θέματος, μίλησε με τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Κύριος εκφραστής και υπέρμαχος της άποψης να γίνουν μαθήματα Ισλάμ στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. είναι ο πρόεδρος της, ο καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης.

Το dogma.gr του μετέφερε όλα τα επιχειρήματα που ακούγονται κατά της κίνησης αυτής και ζήτησε απαντήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ την συνέντευξη του καθηγητή κ. Χ.Σταμούλη

Στον αντίποδα, κύριος εκπρόσωπος των διαφωνούντων είναι ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης. Το dogma.gr επισκέφθηκε τον κ. Άνθιμο στο γραφείο του και ζήτησε επίσης απαντήσεις.

Ο μητροπολίτης, κατέθεσε στην κάμερα του dogma.gr τις δικές του θέσεις, εξηγώντας γιατί πολεμάει, όπως ο ίδιος λέει, αυτήν την εξέλιξη.

Δείτε ΕΔΩ την συνέντευξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Τι λένε όμως για όλα αυτά στην Θράκη; Την άποψη εκείνων που δεν μιλούν για μουσουλμανική αλλά για τουρκική μειονότητα εκφράζει με άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Αμπντουχαλίμ Ντεντέ.

Έχει ιδιαίτερη αξία η θέση που λαμβάνει και τα επιχειρήματα που καταθέτει.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του


Όσο για την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος; «Κυριακή κοντή γιορτή» λέει ο λαός…

TOP NEWS