Το μυστήριο με το ναό φάντασμα 400 ετών- Εκπληκτικές φωτογραφίες

  • Dogma
φάντασμα

Είναι αναμφίβολα ο πιο παράξενος ναός του κόσμου και περιμένει στωικά την επόμενη ξηρασία για να μπορέσει να αναδυθεί στο φως της μέρας.

Ένας ναός –  φάντασμα ετών 400 αναδύεται, κάθε φορά που  η στάθμη του νερού του ποταμού Grijalva, στη νότια πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, είναι πολύ χαμηλή λόγω της έντονης ξηρασίας.

Μάλιστα, ψαράδες της περιοχής σχολιάζουν, πως όταν η στάθμη του νερού χαμηλώνει δραματικά, οι επισκέπτες μπορούν και να περπατήσουν με ασφάλεια μέσα στην εκκλησία.

ναός

Ο ναός αναδύθηκε για πρώτη φορά το 2002 και ύστερα ξανά το 2015, προκαλώντας έκπληξη όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το θέαμα που προσφέρει είναι σίγουρα μοναδικό.

Το καμπαναριό υψώνεται εγκαταλελειμμένο από μνήμες 48 ολόκληρα μέτρα πάνω από το έδαφος παραδίδοντας μαθήματα ιστορίας αλλά και οικολογίας…

ναός

Λόγος της εμφάνισης του ναού, δεν είναι άλλος από την ξηρασία, η οποία μάλιστα την τελευταία φορά προκάλεσε την πτώση της στάθμης του ποταμού Grijalva μέχρι και είκοσι πέντε μέτρα.

ναός

Ο ναός λέγεται ότι  κατασκευάστηκε από μια ομάδα μοναχών που κατέφθασαν στην περιοχή περίπου στα μέσα του 16ου αιώνα.

Ωστόσο, εγκαταλείφθηκε, όμως, πλήρως μεταξύ του 1773 και 1776, εξαιτίας των μαζικών επιδημιών που έπληξαν την περιοχή εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του αρχιτέκτονα Carlos Navarete ο οποίος μελέτησε σε βάθος το ίδιο το οικοδόμημα και την ιστορία του. Οι επιδημίες αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην Αμερική από τα τέλη του 15ου αιώνα όταν εξερευνητές, άποικοι και έμποροι μετέφεραν από τα εδάφη της Ευρώπης στο Νέο Κόσμο, άγνωστα μέχρι τότε, βακτήρια και ιούς.

ναός

Το 1966, οπότε και ολοκληρώθηκε το κοντινό φράγμα, ο ναός  πλημμύρισε και το νερό τον σκέπασε ολοκληρωτικά για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Φοβερό βίντεο: Το παρεκκλήσι των κρανίων

TOP NEWS