Τρεις βοήθειες του Αγίου Όρους σύμμαχος των άτεκων ζευγαριών

  • Dogma
ατεκνία

Τρεις βοήθειες από το Άγιο Όρος για την ατεκνία.

Υπάρχουν τρεις αγιορετικες ευλογίες, οι οποίες δίνονται στα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Η πρώτη μεταξύ αυτών είναι η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι μια κορδέλα, η οποία καθαγιάστηκε πάνω στην λειψανοθήκη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και δίνεται σε όσους το επιθυμούν, επειδή βοηθά στη στειρότητα των γυναικών, όταν με πίστη επικαλούνται τη βοήθεια της Παναγίας.

b1225-6

Κατά την ιερά παράδοση και ιστορία της Εκκλησίας μας η Υπεραγία Θεοτόκος τρείς ημέρες μετά την κοίμησή της ανέστη και ανελήφθη εν σώματι στους ουρανούς. Κατά την διάρκεια της αναλήψεως της, έδωσε στον Απόστολο Θωμά την Τιμία της Ζώνη. Και ο Θωμάς μαζί με τους άλλους αποστόλους, αφού άνοιξαν τον τάφο «ουχ εύρον το σώμα» της Θεοτόκου. Έτσι η Τιμία Ζώνη αποτελεί τεκμήριο για την Εκκλησία μας της αναστάσεως και αναλήψεως της Θεοτόκου με το σώμα στους ουρανούς και με μια λέξη της μεταστάσεώς της. Η Τιμία Ζώνη κατασκευάστηκε σύμφωνα με την παράδοση από την ίδια την παναγία με τρίχες καμήλας.

Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου έχει καλυφθεί στην ανάρτηση της λειψανοθήκης 309 .

Η δεύτερη ευλογία με προέλευση από το Άγιο Όρος είναι η κορδέλα ή ζώνη της Αγίας Άννας.

Η κορδέλα (ζώνη) της Αγίας Άννας είναι μια κορδέλα που καθαγιάστηκε πάνω στα λείψανα της Αγίας Άννας, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Σκήτη Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης Αγίου Όρους. Η κορδέλα ή ζώνη της Αγίας Άννας δεν έχει καλυφθεί ακόμα από ανάρτηση της λειψανοθήκης.

02

Η τρίτη ευλογία είναι τα σταφύλια του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου.

Από τον τάφο του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου έχει φυτρώσει μόνο του με θαυματουργικό τρόπο, άνευ σποράς, ένα κλήμα για παρηγοριά των Πατέρων της Μονής. Τα σταφύλια του κλήματος αυτού έχουν θεραπεύσει θαυματουργικά τη στείρωση πολλών ατέκνων γυναικών.

Τα σταφύλια αποξηραίνονται και συνήθως δίνονται τρεις ρώγες μαζί με μικρό κομμάτι κληματοβέργας και έντυπες οδηγίες για τη χρήση τους.

01a

Διαβάστε επίσης: Η θαυματουργή ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας

TOP NEWS