Βιβλιοπαρουσίαση: «Η τέχνη του άμβωνος κατά τον Ιερό Χρυσόστομο»

  • Dogma
άμβωνος

Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου μέτίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ». Έχει ως θέμα τη σκιαγράφηση των αρχών και αντιλήψεων του ιερού Πατρός όσον αφορά τήν αξία του κηρύγματος, τη ν αναγκαιότητά του και τήν πρακτική του.

​Με το γνωστό του ύφος ο συγγραφεύς, το σαφές καί γλαφυρο, καθώς και την πασιφανή του ου αγάπη για τον Χρυσολόγο Πατέρα της Εκκλησίας, ιχνογραφεί, με τή βοήθεια άφθονων παραπομπών στα αθάνατα έργα του, όσον είναι δυνατόν, το απαράμιλλο ρητορικό τάλαντο του αγίου και Μάρτυρος Αρχιεπισκόπου της Κωνσταντινουπόλεως.

​Το νέο βιβλίο του Σεβασμ. Μητροπολίτου μας, καρπός πολυχρόνιας μελέτης, φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει ελάχιστη συμβολή στην Επιστήμη της Εκκλησιαστικής Ομιλητικής και να αποβεί χρήσιμο βοήθημα για τούς διακόνους του άμβωνος και πνευματικό εντρύφημα γιά κάθε λάτρη του αθάνατου Χρυσοστομικου λόγου. Αφιερώνεται δε με σεβασμό στον αείμνηστο Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, έναν από τούς επιφανέστερους και πλέον ακαταπόνητους Ιεροκήρυκες του εικοστού αιώνος, ο οποίος είναι δημιουργός λαμπρας σχολής Ιεροκηρύκων, μέ φροντισμένο και ζωντανό λόγο.

π. Χρυσόστομος Μπένος
Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

15577590_1047426098720033_2108293895_n

TOP NEWS