Άδωνις Γεωργιάδης κατά Φίλη: Έχει κόμπλεξ με την Εκκλησία

  • Dogma
άδωνις

Μαίνεται η ένταση μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών. Τη… σκυτάλη κατά του Υπουργού Παιδείας παρέλαβε αυτή τη φορά ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξέσπασε κατά του Νίκου Φίλη και των  όσων είπε εναντίον της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πετάει λάσπη, είναι προκλητικός και έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας».​

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε λέγοντας ότι αισθάνεται περίεργα που θα κάνει συζήτηση με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη, καθώς τον είχε καθηγητή και τον εκτιμά ιδιαίτερα.

«Είχα την τύχη να σας έχω καθηγητή και οφείλω να πως ότι ήσαστε εξαιρετικός, έχω διαφημίσει από την εκπομπή μου τα βιβλία σας και είναι πολύ σπουδαία. Εγώ είχα καλέσει τον κ. Φίλη εδώ. Βεβαίως, από τον Κανονισμό της Βουλής μπορείτε να έρθετε εσείς. Αλλά ήθελα να έχω τον κ. Φίλη» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, ήθελε να δώσει στον υπουργό Παιδείας την ευκαιρία να ανασκευάσει αυτά που είπε για την εκκλησία: «Βγήκε σε μία εκπομπή και είπε “να μας πει τι έκανε η εκκλησία στην κατοχή και τη χούντα”.Φαντάζομαι κ. υπουργέ εσείς γνωρίζετε τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, γνωρίζετε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο. Ξέρετε τους αγώνες που έκαναν για να διασώσουν Έλληνες Εβραίους από τα νύχια του ναζισμού και πως έχουν τιμηθεί από το κράτος του Ισραήλ».

«Αισθάνομαι ντροπή ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας να βγαίνει και να πετάει έτσι λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθειά μέσα του για την εκκλησία. Και μίλησε για τη χούντα. Όταν είναι γνωστό πως όταν έπεσε, η Εκκλησία άλλαξε σχεδόν το σύνολο της Ιεράς Συνόδου για όλους εκείνους που είχαν διοριστεί επί χούντας. Τα πανεπιστήμια έκαναν το ίδιο κ. Πελεγρίνη; Αυτοί που διορίστηκαν επί χούντας έφυγαν από τα πανεπιστήμια; Θέλετε να σας πω ένα όνομα που κάθεστε μαζί στα κυβερνητικά έδρανα που διορίστηκε το 1972; Η κα Φωτίου είναι. Δηλαδή τι θα πούμε τώρα; Επειδή η κα Φωτίου διορίστηκε το 1972 είναι με τη χούντα; Αυτό λέει ο κ. Φίλης;» πρόσθεσε, ξαναλέγοντας τη λέξεις «ντροπή» αρκετές φορές.

«Είναι προκλητικός και έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

TOP NEWS