Αφήστε τα μίση

  • Dogma
μίση

Προ λίγων εβδομάδων, είχα την τιμή να δεχθεί το πάντα Φιλόξενο » ΔΟΓΜΑ» ένα άρθρο μου-μερικές σκέψεις μου, επάνω στην απάθεια των Ελλήνων Αρχιερέων, στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Ελληνικός Λαός. Και έγραψα»επιτέλους,ξυπνήστε.
Ξεσηκωθείτε. Βέβαια το άρθρο μου αυτό δέχθηκε πολλά καλά σχόλια, από τον κόσμο που υποφέρει, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Πλην όμως, για τους ανθρώπους του Θεού, ο λόγος αυτός έπεσε σε «Μη ακουόντων » ώτα. Και δεν έφταναν να μην ακουστούν αυτά τα απλά λόγια, ενός πιστού ανθρώπου, που δεν έχει καμία ανάγκη από τους Αγίους Πατέρες, αλλά σαν ένας από το ποίμνιο της Εκκλησίας, είχε το θάρρος να τα πει έξω από τα δόντια, σε αυτούς που πρώτοι έπρεπε, να ξεσηκώσουν τον κόσμο, για την σωτηρία της Ορθοδοξίας μας.
Και τώρα, έρχονται να δείξουν το μίσος τους, σε μια επέτειο,που εορτάζεται στην Ζάκυνθο,των 300 ετών από την μεταφοράς των θείων λειψάνων του Αγίου Διονυσίου. Είναι μια ιστορική επέτειος που έπρεπε να είναι όλοι ενωμένοι στην Χάρη Του.
Προσκεκλημένοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ο Β.
Όλοι έμπροσθεν του θυσιαστηρίου του Αγίου, ενωμένοι, αγαπημένοι και δίδοντας το παράδειγμα του Ευαγγελίου»ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ»
Αντί αυτού,την τελευταία στιγμή,ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, αρνήθηκε να παραστεί στις εορτές, γιατί έχει διάφορες με τον Παναγιώτατο.
Ο μαμονας έβαλε το χέρι του και παλι και βγήκαν τα να μαχαίρια,για την Εκκλησία του Προμπονά.
Δεν ξέρω ποιοι συμβουλεύουν τον Μακαριότατο. Οι αυλοκόλακες οι οποίοι Τον συμβουλεύουν, θα ήταν καλό να μην πληρώνονται για να του λένε τα πράγματα πως πρέπει να είναι πραγματικά, χωρίς φόβο να χάσουν την θέση τους. Ο άμισθος σύμβουλος είναι πιο αντικειμενικός.
Και θα τολμήσω να το κάνω εγώ, Μακαριότατε, ο οποίος δεν έχει κανένα λόγω να σας κολακεύσει. Έχετε εκλεγεί,σαν Αρχηγός της Ελληνικής Ορθόδοξου Εκκλησίας.Και εσείς και οι υπόλοιποι Αγίοι Αρχιερείς.
Εσείς περισσότερο, έχετε δώσει όρκο να Διαφυλάξετε την Εκκλησία, το ποίμνιο Της, στις δύσκολες στιγμές και να είστε η βακτήρια του πονεμένου αυτού λαού. Που είναι λοιπόν αυτή η αγάπη, την οποία διδάσκετε; Όταν εσείς ο ίδιος δίνετε το παράδειγμα, με το να μην πάτε στην Ιστορική αυτή επέτειο. Ποιον τιμάτε;;; Η μάλλον ποιον τιμωρείτε;;;; Τον ΑΓΙΟ η τον Οικουμενικό Πατριάρχη;;;
Ο μαμονας είναι πειρασμός,θα μου πείτε. Εγώ θα σας συμβούλευα να πηγαίνατε και ότι προβλήματα είχατε, μπορούσατε να τα λύσετε αργότερα. Θα μου πείτε ότι, υποστηρίζω τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Θα σας απαντήσω ότι, ουδείς αλάνθαστος. Μόνο ο Πάπας Ρώμης έχει αυτό το ψευδοπρονομιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εχει ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ.
Ειναι Αρχηγός της Ορθοδοξίας
Ειναι σε μια χώρα,αφιλη,εχθρική προς την Ορθοδοξία και τους Έλληνες.
Πατάει σε μια κόψη ξυραφιού.
Πρέπει να βαστα ισορροπίες.
Αυτα πρέπει να μην τα ξεχνάμε ΠΟΤΕ,αν θελουμε να βαστηξουμε το Οικουμενικο Πατριαρχειο,εκει που ειναι.
Όχι, ότι δεν κάνει και εκείνος λάθη. Και ο ίδιος έχει γύρο του αυλή, αλλά εκείνοι, Μακαριοτατε, είναι πιο διπλωμάτες. Δεν ακούγονται. Ξέρουν να σιωπούν και όταν πρέπει ενεργούν. Εσάς ,τα βγάζουν στην φόρα. Έτσι δημιουργούνται τα μίση.
Εσείς είστε ο υπόλογος. Αυτά βλέπει ο λαός και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ.
Πηγαίνετε στην Πόλη. Καθίστε μαζί του και βρείτε τα. Άλλο η προσωπική επαφή και άλλο η αλληλογραφία .
Αφήστε λοιπον τα μιση και γινετε μπροστάρης στην Εκκλησία.Ο λαός σας θέλει δυνατό και Οχι κούκλα που την παίζουν οι άλλοι.
Έχετε λόγο,έχετε μόρφωση, ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
Ειλικρινά Υμέτερος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

TOP NEWS