Αυστραλίας Μακάριος: “H θέση της Εκκλησίας σχετικώς με τις πανδημίες του παρελθόντος και τον εμβολιασμό”

  • Dogma
αυστραλίας

“H θέση της Εκκλησίας σχετικώς με τις πανδημίες του παρελθόντος και τον εμβολιασμό”, γράφει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος για το περιοδικό Αχιλλίου Πόλις της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. 

«Στο πλαίσιο της αγωνίας και του αγώνος, από πολύ νωρίς, διάφοροι αυτόκλητοι ψευδοπροφήτες και ψευδαπόστολοι, «εν υποκρίσει ψευδολόγοι» κυρίως από Ελλάδα και Κύπρο, μη λαμβάνοντας υπόψη τον πόνο και τις κακουχίες των ανθρώπων, υποστήριζαν, με έντονο καταγγελτικό λόγο, ότι τα φαινόμενα αυτά των πυρκαγιών και της πανδημίας είναι, αποκλειστικά και μόνον, το αποτέλεσμα της αμαρτίας και της αμετανοησίας του αυστραλιανού λαού», τονίζει στο άρθρο του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Και συνεχίζει ο κ. Μακάριος θέτοντας ένα βασικό ερώτημα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γεγονότα που βιώνουμε στις ημέρες μας είναι  πολύ κρίσιμα και, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη παγκόσμια κρίση στην ανθρώπινη ιστορία, έτσι και στην παρούσα περίπτωση, κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση, αντλώντας εξ αυτής λόγο υπάρξεως και αφορμή δράσεως και προβολής. Ωστόσο, πιστεύω ταπεινά ότι εμάς, τους ποιμένες της Εκκλησίας και  γενικώς τους εκκλησιαστικούς ανθρώπους, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με το θέμα, θα πρέπει να μας απασχολήσει ένα βασικό ερώτημα: ποια είναι τα όρια του ορθού λόγου;»

» Η πανδημία είναι μία κατάσταση που έχει ενσκήψει σε όλη την ανθρωπότητα. Και ενώ αυτό, το αποδεχόμαστε όλοι μας με τα λόγια, με τις πράξεις μας επιδεικνύομε αλαζονεία και ανεπίτρεπτη εσωστρέφεια. Κάποιοι κινούνται σαν να αφορά η πανδημία, για παράδειγμα, μόνο τους Έλληνες ή μόνο τους Ρώσσους. Αλλά δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι ότι μόνο εμείς πάσχουμε και ότι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προβλήματα. Η παρούσα κατάσταση επηρεάζει όλες τις Εκκλησίες, όλες τις θρησκείες και όλους τους  ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πιστούς και απίστους. Δημιουργείται σύγχυση και φανατισμός, αποπροσανατολίζουμε εαυτούς και αλλήλους, όταν με την στάση και τα λόγια μας δείχνουμε ότι διώκεται η Εκκλησία μας μόνο. Δεν διώκεται η Εκκλησία, δεν διώκεται η Ορθοδοξία ούτε καταργούνται τα Μυστήριά
μας, δεν διώκεται ο Χριστός από την πανδημία. Και τα κατά καιρούς λαμβανόμενα μέτρα, είτε είναι σκληρά είτε επιεικέστερα, δεν αποτελούν τιμωρία,  αλλά προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Φυσικά ούτε ο ιός είναι τιμωρία Θεού για τις αμαρτίες μας. 2. Αν οι Επίσκοποι και οι λοιποί κληρικοί δεν αναλάβουν το σωτήριο έργο  που τους έχει αναθέσει η Αγία μας Εκκλησία, ο μισάνθρωπος και αρχέκακος  διάβολος θα επιστρατεύει συνεχώς τους διαφόρους προβατόσχημους λύκους,
για να κατασπαράξουν το ποίμνιο …» καταλήγει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Διαβάστε αναλυτικά  το άρθρο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου

ΑΡΘΡΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

TOP NEWS