Η αγάπη δεν είναι τυφλή, ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες

  • Dogma
αγάπη

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται πως όταν ξεθωριάζει η ομορφιά, ξεθωριάζει κι η αγάπη.

Πόσα λίγα πράγματα γνωρίζουν για την αγάπη για να το πιστεύουν αυτό. Μια άλλη πραγματικότητα, αναφέρει για την αγάπη πως η ομορφιά χάνεται αφού πρώτα χαθεί κι ο τελευταίος κόκκος αγάπης.

Χάνεται όταν οι άνθρωποι νιώσουν εντελώς άδειοι.

Η αγάπη είναι ικανή να μας κάνει τον καθένα ξεχωριστά να αποδεχτούμε τις ατέλειες του άλλου και να νιώθουμε πιο άνετα μ’ αυτές. Κι όταν το κατορθώσουμε αυτό, τότε μόνο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε και να διαγράψουμε μια κοινή πορεία. Παραβλέποντας τις καινούριες ρυτίδες στο πρόσωπό μας, τα μπερδεμένα μαλλιά το πρωί , ή τα περιττά κιλά που πρόσφατα αποκτήσαμε.

Όταν αγαπάμε δεν τα βλέπουμε αυτά τα πράγματα.

Επικεντρωνόμαστε στην εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου που επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας, αυτή και μόνο αυτή μένει ανεπηρέαστη από το χρόνο και την ηλικία. Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε φρόντισε να έχεις το πιο καθάριο βλέμμα.

Εκείνο που θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να ανιχνεύσουν τα συναισθήματα που σε κάνουν μοναδικό. Όσο για τα ψεγάδια, δεν πρέπει να σε απασχολούν και τόσο πολύ. Όλοι μας από τη γέννησή μας κουβαλάμε κάμποσα από αυτά. Είναι ο τρόπος που διάλεξε ο θεός για να εξασφαλίσει την διαφορά, ειδάλλως όλοι θα είμασταν ίδιοι.

Κι αν κάποιος έμαθε να αγαπάει με άλλα κριτήρια, θα πω περαστικά του. Δεν μπορεί να ονομάζει αυτού του είδους τα συναισθήματα αγάπη γιατί έτσι σπηλώνεται η έννοια από κάθε άποψη, χάνεται η αξία της.

Και είναι τόσο πολύτιμη για τον άνθρωπο και τόσο αναγκαία. Όλοι μας στη σφαίρα τη φαντασιακή, λέμε συχνά εκείνος ο ένας που θα έρθει θέλω να είναι έτσι, και να έχει εκείνο κι εκείνο και φυσικά να έχει κι αυτό το τελευταίο. Ξεχνάμε πως η αγάπη δεν μας επισκέπτεται κατά παραγγελία, δεν ξέρεις με λίγα λόγια από που θα σου έρθει.

Κι αυτό που ξεχνάω κατά κύριο λόγο είναι να κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, να ψάξουμε να βρούμε την ουσία. Και να μη μένουμε μονάχα στο περιτύλιγμα.

Γιατί πρέπει να ξέρουμε πως η αγάπη δεν υπήρξε ποτέ τυφλή, η αγάπη ξέρει να ξεχωρίζει το ουσιώδες.

Παρασκευή Χατζή

Πηγή: Ησυχαστήριο Αγίας Τριάδος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ