Αλεξανδρουπόλεως: Υγιές το κλίμα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

  • Dogma
αλεξανδρουπόλεως

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για μια ομολογουμένως τρικυμιώδη συνεδρίαση με … πολεμικούς διαλόγους και ηχηρές αποχωρήσεις, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υποστήριξε σε συνέντευξή του στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open οτι το κλίμα ήταν υγιές!

Παράλληλα,  ερωτηθείς ο κ. Άνθιμος για το αν η σημερινή απόφαση της Ιεραρχίας ήταν πλήγμα για τον Αρχιεπίσκοπο ο Σεβασιώτατος Αλεξανδρουπόλεως δήλωσε: «ο αρχιεπίσκοπος είναι υποχρεωμένος να συνδιαλέγεται με αυτόν που εκλέγει ο ελληνικός λαός, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας».

Το σχέδιο συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν μια καλή πρόθεση να αρχίσει ένας διάλογος με την Πολιτεία, υποστήριξε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Άνθιμος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεωως ανέφερε ότι η Ιεραρχία είχε έντονους προβληματισμούς ως προς την ουσία και τις λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε στην Ιεραρχία είναι ότι «εκείνο που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μια καλή πρόθεση να αρχίσει ένας διάλογος. Μόνον αυτό. Άσχετα με το εάν περιβλήθηκε τον τύπο τον πολιτικό.

 

TOP NEWS