Αμβρόσιος προς μητροπολίτες: “Αγαπητοί μου αδελφοί αγαπούληδες” – Ειρωνείες και συμβουλές με ονοματεπώνυμα!

  • Dogma
καλαβρύτων

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξαναχτυπά, βάζοντας στο στόχαστρό του, όχι τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τους συναδέλφους του Μητροπολίτες, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί… «αδελφούς Αγαπούληδες», ενώ κάνει και ονομαστικές αναφορές, ευχόμενος  «καλή μετάνοια»…

Αιτία του κειμένου του Μητροπολίτη Καλαβρύτων είναι οι αντιδράσεις Μητροπολιτών στο κείμενο που ανέβασε για τη φωτιά στο Μάτι, όταν έγραψε μεταξύ άλλων, πως ο πρωθυπουργός είναι άθεος και επισύρει την κατάρα του Θεού. Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κάνει ονομαστική αναφορά στους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Ιωαννίνων, Μάξιμο «για να σας αποδείξω ότι δεν πάσχω ακόμα από αμνησίαν».

Τους εύχεται, δε, «καλή μετάνοια» προσθέτοντας με νόημα ότι «μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή».

Η νέα ανάρτηση του μητροπολίτη Αμβρόσιου
«Με τέσσερες  συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική – προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω ‘’καρικατούρες’’, ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω ‘’τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου’’!!!!»

«Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω!

Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!».

«Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε ‘’για τίς καρικατούρες’’ μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την ‘’αμνησία’’ μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS