Με αντικατάσταση Φίλη ζητά να λήξει ο … ιερός πόλεμος ο Αρχιεπίσκοπος;

  • Dogma
θρησκευτικά

Μετά από το χορό των εκατέρωθεν δηλώσεων που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να μετατραπεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία, ο ιερός πόλεμος μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης φαίνεται ότι οδεύει προς την … ανακωχή, χωρίς ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος να δεχθεί τελικά να συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο έχει αρνηθεί να συναντήσει τον Υπουργό Παιδείας, αλλά επιπλέον έχει ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την αντικατάστασή του.

Κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές σχέσεις, πως δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον Υπουργό Παιδείας.

Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε ζητήσει από τους μητροπολίτες να μην επιτίθενται στον υπουργό Παιδείας, ώστε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει.

Σε ό,τι αφορά τα Θρησκευτικά, η Ιεραρχία υποστηρίζει ότι είχε διατυπώσει εγκαίρως την άποψή της, ζητώντας την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον ορθόδοξο χαρακτήρα του.

Πάντως, φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν πλέον να… κλείσουν τον ασκό του Αιόλου και να οδηγήσουν την ένταση των τελευταίων ημερών σε αποκλιμάκωση.

TOP NEWS