Αποκλειστικό: Σύνδεσμος Κληρικών για Ιεραρχία – Χαρά για την απόφαση- Αναμονή για αντίδραση Πολιτείας – Ηχητικό

  • Dogma
κληρικών

«Έγινε αυτό που ευχηθήκαμε. Οι Ιεράρχες ύψωσαν ένα τείχος προστασίας για τον κλήρο», δήλωσε αποκλειστικά στο dogma.gr ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Το dogma.gr επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο οποίος χαιρέτισε θετικά αυτή την εξέλιξη δηλώνοντας: «Έγινε αυτό που ευχηθήκαμε. Οι Ιεράρχες στάθηκαν κοντά στον κλήρο. Υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα του κλήρου».

Στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο χαρά έχουμε . Οι Ιεράρχες που είχαν εκφραστεί υπέρ μας, ύψωσαν ένα τείχος προστασίας. Θα μας βρουν πάντοτε απέναντι τους όσον αφορά στο άρθρο 3 και στη μισθοδοσία του κλήρου».

Αναφορικά με τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία, όπως αποφασίστηκε από την Ιεραρχία ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου σημείωσε:»Η Εκκλησία δε μπορεί παρά να επιθυμεί το διάλογο. Ας αφήσουμε την Πολιτεία να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή της. Αν θέλουν να συζητήσουν ας το κάνουν. Η Εκκλησιαστική Περιουσία είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί». Κατέληξε δε λέγοντας «η σημερινή απόφαση ήταν μια ανάσα για εμάς και τις οιγογένειές μας».

Ακούστε όλη την αποκλειστική συνέντευξη του π. Γεώργιου Κωνσταντίνου:

TOP NEWS