Αρχιεπίσκοπος: Δε θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία η Πολιτεία – Δε θέλουμε οι ιερείς να χάσουν τα δικαιώματά τους

  • Dogma

Ένα σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του αναφορικά με τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Μακαριωτάτου: «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία». Μια δήλωση που μπορεί να ερμηνευθεί και ως δηλωτική του χάσματος   που έχει δημιουργηθεί.

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Η Κ. Παπακώστα πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής «χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου», δήλωσε η κ. Παπακώστα, ενώ αναφέρθηκε και στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.

Επιπλέον, συνομίλησαν για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, που, όπως τόνισε, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς.

αρχιεπίσκοπος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ