Αρχιεπίσκοπος προς Ιερείς: «να είστε στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης»

  • Dogma

Στο ναό του αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, γενική συνέλευση των προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Μάξιμος χαιρετίζοντας τους ιερείς, μίλησε για πρωτόγνωρη εποχή, που απαιτεί απ’ όλους αίσθημα αυξημένης ευθύνης, χρηστή διαχείριση και διαφάνεια.

 

Αναφερόμενος στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Αθήνα, απεκάλυψε ότι η Αρχιεπισκοπή έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας. Προέτρεψε τους υπευθύνους ιερείς των φιλοπτώχων ταμείων να διακονούν με σύνεση και να δίνουν μήνυμα υπευθυνότητας, ώστε η ενορία να καταστεί το αντίδοτο απέναντι στην οικονομική και την πνευματική κρίση.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς για την ποιμαντική τους προσφορά, προέβλεψε ότι ο δρόμος που διανύουμε θα είναι ακόμη ανηφορικός και ζήτησε από τους κληρικούς «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης». Διαβεβαίωσε ότι η Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα απ’ αυτά τα παιδιά, που αναφέρονται στις λίστες του Υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά».

 

Ο Μακαριώτατος έδειξε ως πρότυπο τις γυναίκες που απασχολούνται εθελοντικά στις ενορίες και προσφέρουν πολύτιμη εργασία, γι’ αυτό και προέτρεψε τους ιερείς να τις εμψυχώνουν και να τις επιβραβεύουν. Ακόμη τους ζήτησε να δίνουν το παρών στα ιδρύματα της Εκκλησία, που δίνουν τιτάνιο αγώνα σε αντίξοες συνθήκες και να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

 

«Η Εκκλησία θωρακίζει και στηρίζει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του τη δύσκολη ώρα, γι’ αυτό κι όλοι έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τ’ αφτιά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. 

 

Στοιχεία για το έργο του φιλοπτώχου έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο Διευθυντής επί των οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε ότι σε 74 ενορίες της Αρχιεπισκοπής βρίσκουν φαγητό 8.000 άνθρωποι καθημερινά, ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν κοντά στις 2.000 φιάλες αίματος. 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ