Αρχιεπίσκοπος προς μαθητές Γυμνασίου – Λύκειου: Η ζωή αξίζει όταν κοπιάζουμε

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

«Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι πράγματι η παιδεία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Γι’ αυτό και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προσευχόμαστε για την παιδεία που -μέσα από την περιπέτεια της γνώσης- προβάλλει αληθινά πρότυπα, αυθεντικές αξίες, πίστη στην προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2017-2018.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:
Αγαπητά μου παιδιά,
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μίας ακόμη ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ξεκινά, με οράματα και όνειρα, αληθινά και γνήσια, με προσδοκίες, αξίες, μόρφωση και δημιουργία. Έχετε σήμερα το προνόμιο να ανοίγετε λευκές σελίδες στη ζωή σας και από εσάς εξαρτάται να γεμίσουν με ικανοποίηση και περηφάνια.
Στον ωραίο αγώνα σας, το σχολείο καλείται να σας θυμίζει διαρκώς πως η ζωή αξίζει όταν κοπιάζουμε για να κερδίσουμε το κάθε τι θαυμαστό αυτού του κόσμου, πως τα άλλα πρόσωπα που είναι γύρω μας δεν είναι ανταγωνιστές αλλά συνοδοιπόροι μας, πως τα αγαθά θα είναι πάντοτε «μέσα» και όχι σκοποί, που θα μας ελευθερώνουν χωρίς να μας υποδουλώνουν, πως τελικά η γνώση και η ευθύνη, η σπουδή και η υπευθυνότητα θα καταφέρουν να αναστήσουν τον τόπο μας.
Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι πράγματι η παιδεία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Γι’ αυτό και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προσευχόμαστε για την παιδεία που -μέσα από την περιπέτεια της γνώσης- προβάλλει αληθινά πρότυπα, αυθεντικές αξίες, πίστη στην προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία.
Σας εύχομαι μια χρονιά δημιουργική, με νέες μεγαλύτερες επιτυχίες, με πρόοδο, που θα συμβάλει στην καλλιέργεια ενός χαρακτήρα με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα είμαστε όλοι δίπλα σας για να δώσετε σάρκα και οστά στα όνειρά σας, να προσφέρετε τον εαυτό σας στην κοινωνία και την πατρίδα μας, ως ολοκληρωμένες και συγκροτημένες προσωπικότητες με ήθος και γνώσεις.
Ο Θεός να ομορφαίνει και να νοηματοδοτεί τη νέα σχολική χρονιά και ολόκληρη τη ζωή σας, με χαρά, αγάπη, νόημα και φως.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!
Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS