Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος: Ξεκίνησε η έκδοση νέων ταυτοτήτων στο Άγιο Όρος

  • Dogma
ηγούμενος

Πριν λίγο καιρό ενισχύθηκε η λειτουργία της αστυνομίας με την δημιουργία διεύθυνσής της στο Άγιο Όρος με υποσχέσεις για πάταξη της παραβατικότητας.

Έως τώρα πάταξη της παραβατικότητας δεν είδαμε. Συνεχίζουν – χωρίς καμιά αλλαγή – η ύπαρξη γιάφκας εκρηκτικών μηχανισμών λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, οι παράνομες καταλήψεις και η λεηλασία αρχαίων μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η μόνη αλλαγή που είδαμε σε σχέση με την αστυνομία είναι το ξεκίνημα έκδοσης νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων!

Πλέον δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε με επεξεργασία εικόνας και καλό φωτοτυπικό να εμφανίζεται ως κάποιος άλλος. Θα δυσκολευτούν οι όποιοι απατεώνες ή τυχόν ξένοι πράκτορες.

Τα σεκταριστικά ψεύδη περί χαράγματος Αντιχρίστου σε σχέση με την ταυτότητα και τις πλανεμένες ερμηνείες προφητειών (ή την κατασκευή νέων προφητειών) δεν αξίζουν σχολιασμού. Ένα είναι όμως σίγουρο, πως στο μέλλον, όταν θα έρθει ο καιρός που όντως θα πραγματοποιηθούν όσα αναφέρει το βιβλίο της Αποκαλύψεως, αρκετοί δεν θα πιστεύουν λόγω της γελοιοποίησης της πίστης, που συμβαίνει σήμερα με τις ανορθόδοξες ερμηνείες. Δεν θα πιστεύουν αυτά που θα είναι μπροστά στα μάτια τους, διότι κάποιοι σήμερα δημιουργούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα οποία παρουσιάζουν ως δήθεν «πίστη των πατέρων».

Τα περί προσωπικών δεδομένων στην κάρτα είναι φαιδρά. Η συλλογή των δεδομένων γίνεται σε κεντρικούς υπολογιστές του κράτους και όχι σε μια καρτούλα. Αν συνέβαινε το τελευταίο, ο οποιοσδήποτε κατέστρεφε την κάρτα του, το κράτος δεν θα ήξερε τίποτα για αυτόν.

Όποιος θέλει να κάνει σοβαρή συζήτηση για το θέμα, ας ασχοληθεί με το τι δεδομένα διατηρεί το κράτος, αν αυτά διατηρούνται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, πως προστατεύονται από κυβερνοεπιθέσεις και αν είναι προσβάσιμα μόνο από τους αρμοδίους. Αυτά, όμως, τα ζητήματα υπήρχαν και πριν την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, οπότε η όλη συζήτηση τώρα γίνεται για την πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους της κοινωνίας που κινείται – λόγω αφέλειας ή εγωιστικής προσκόλλησης – μέσα στο σκοτάδι.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ιερά Μονή Εσφιγμένου

TOP NEWS