Χαλκίδος Χρυσόστομος: Όλη η αλήθεια για τις αποδοχές μου

  • Dogma
χαλκίδος

Η δημοσιοποίηση προ ολίγων ημερών των μισθών του Αρχιεπισκόπου, των Μητροπολιτών, ανώτερων Κληρικών και Ιερέων προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε μια προσπάθεια να προσάψουν διάφορα στην Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος δε δίστασε να πάρει θέση. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος πήρε σαφή θέση για το θέμα των αμοιβών, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει «πικρά και άδικα σχόλια», όπως άλλωστε χαρακτηρίζει τα όσα γράφτηκαν, στη σχετική ανακοίνωσή του.

Επειδή και πάλι δημοσιοποιούνται οι αποδοχές των Αρχιερέων της Εκκλησίας και προκύπτουν, ως συνήθως, διάφορα σχόλια, κυρίως πικρά και άδικα, ο υπογεγραμμένος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος δηλώνω ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μου είναι 2.247,44€, οι κρατήσεις είναι 588,20€ και εις χείρας μου λαμβάνω 1.659,24€.

Η ενσκύψασα οικονομική κρίσις, η φτώχεια των ανθρώπων και ο κατά των Κληρικών πόλεμος με αναγκάζουν να δηλώσω, ακόμη, ότι στο μισθό μου, όπως άλλωστε συμβαίνει με την συντριπτική πλειονοψηφία των συναδέλφων μου, ακουμπούν πολλοί, ώστε, κατά κανόνα, να μου απομένει ποσόν ολιγότερον του 1/4 των εισπραττομένων.

Δεν έλαβα ποτέ μου χρήματα από την συμμετοχήν μου σε ιερά μυστήρια και τελετές, ενώ τα έξοδα της κατοικίας μου καλύπτει η σύνταξις του πατέρα μου.

Ας με συγχωρήσει ο Θεός πρώτα, και στην συνέχεια όσοι θα σκανδαλισθούν για την παραφροσύνη μου, να δημοσιοποιήσω όσα πρέπει να γίνωνται εν κρυπτώ, αλλά δεν το έκαμα αποβλέπων εις την ιδίαν δόξαν.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

TOP NEWS