Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δεν είμαστε ομοσπονδία Εκκλησιών. Είμαστε Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία

  • Dogma
δημητριάδος

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 89,5 για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων με νόημα τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι:»δεν είμαστε ομοσπονδία Εκκλησιών. Είμαστε Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, μιλώντας στον 89,5 τόνισε ότι «η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη δίνει ακριβώς το νόημα στο τι σημαίνει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος για την Ορθόδοξη Εκκλησία που δε θέλει να μιμηθεί, που δεν είναι απομίμηση, που δεν είναι κάτι που έρχεται από αλλού, αλλά που πηγάζει μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλοι οι Προκαθήμενοι μίλησαν για την ενότητα και τη μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε σε ενότητα και σε ουσιαστική συμμετοχή όλων ακόμη και αυτών που απουσιάζουν αυτήν την στιγμή προκειμένου να προσυπογράψουν και να έρθουν και αυτοί να είμαστε ενωμένοι, δίνοντας την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους δεν είμαστε ομοσπονδία Εκκλησιών. Είμαστε Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική Εκκλησία». Βεβαίως η αυτοκεφαλία, όπως είπε ο Μακαριώτατος Ρουμανίας, δίνει την Ελευθερία σε κάθε Τοπική Εκκλησία, αλλά η Συνοδικότητα διασφαλίζει την ενότητα και την μαρτυρία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: Ecclesia- Ρεπορτάζ Μάκης Αδαμόπουλος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ