ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατάνυξη στις Καρυές σε μια αγιορείτικη αγρυπνία

  • Dogma

Μια όμορφη συλλογή από φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακής αγιορείτικης αγρυπνίας την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Αυγουστίνου, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

 

Η αγρυπνία τελέσθηκε στην Βατοπαιδινή Κοινοβιακή Ιερά Σκήτη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους,για την  εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο.

 

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Σκήτης, ενώ ο  προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας. 

 

Η Αγρυπνία ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα 6:00, όπου τελείωσε με την ακολουθία του Όρθρου 2:00 τα μεσάνυχτα. Έγινε μια διακοπή 3 ωρών περίπου όπου στις 5:00 το πρωί ξεκίνησε η ακολουθία του αγιασμού, οι ακολουθίες των Ωρών και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

 

Μετά ακολούθησε η Μοναστηριακή Αγιορείτικη Τράπεζα, όπου φιλοξένησε όλους τους προσκυνητές που παρευρέθηκαν στην Ιερά Αγρυπνία, πάνω από 500 άτομα περίπου. 

 

Στην Ιερά Αγρυπνία εκτός του  Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης του Αποστόλου Ανδρέα Προηγούμενος Εφραίμ,ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Αυγουστίνου, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, εκπρόσωποι ιερομόναχοι άλλων αγιορείτικων Ιερών Μονών, Ιερείς και Πρεσβύτεροι από την Ελλαδική Εκκλησία.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Σεραφείμ τέλεσε την εις πνευματικό χειροθεσία του Ιερομονάχου Νεκταρίου της Ιεράς Σκήτης. 

 

Να αναφέρουμε επίσης ότι στον δεξιό χορό έψελναν οι μοναχοί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ στον αριστερό χορό έψελνε ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου Άρχοντας Μαϊστoρας της Μ.Χ.Ε. κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέα.

 

{gallery}107{/gallery}

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ