Η επόμενη ημέρα στην «Κιβωτό του Κόσμου»

  • Δόγμα

Σήμερα, η Αρχιεπισκοπή, έχει θέση σε αργία τον π. Αντώνιο, τον άνθρωπο που προΐσταται του όλου έργου της δομής μέχρι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Του Δημητρίου Λυκούδη,

Διευθυντού εφημ. «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Η επόμενη ημέρα στην «Κιβωτό του Κόσμου» θα είναι μια δύσκολη ημέρα για όλους. Τόσο οι έχοντες καθ᾿ ύλην αρμοδιότητα για αυτήν, όσο και για όλους εμάς που, ως Πολιτεία, Εκκλησία, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο, έχουμε την εκκλησιοκεντρική και χριστοκεντρική ευθύνη επειδή κάποιο παιδί πεινάει και μεγαλώνει σε ένα, ως αποκαλείται, «ίδρυμα».

Οι Εισαγγελικές Αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι σίγουρο πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση, αποδίδοντας κατηγορίες όπου και όσο υψηλά πρέπει. Αυτό είναι βέβαιο. Δική μας δουλειά και μέριμνα ήταν και είναι τα παιδιά του κόσμου, εν γένει τα παιδικά χαμόγελα και οι παιδικές ψυχές, που αναζητούν πολλές φορές μια αληθινή αγκαλιά γύρω και ανάμεσά τους.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μάλιστα, στο παρελθόν δύο φορές αρνήθηκε, από δυό αρχιεπισκόπους, τον μακαριστό κυρό Χριστόδουλο και τον νυν Ιερώνυμο, προτάσεις και προτροπές να ενταχθεί και υπαχθεί στην εμπειρική οργάνωση και εποπτεία της αρχιεπισκοπής Αθηνών και…αρνήθηκε.

Σήμερα, η Αρχιεπισκοπή, έχει θέση σε αργία τον π. Αντώνιο, τον άνθρωπο που προΐσταται του όλου έργου της δομής μέχρι να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πρόκειται, βεβαιώς, για ένα, πέραν των άλλων διαστάσεων, και εκκλησιοκεντρικό ζήτημα, θα έλεγα εκκλησιολογικό, καθώς το τιμημένο ράσο εστάθη και στέκεται ως οδοδείχτης, ως «σημαία» στον ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας. Επομένως, οιοσδήποτε τολμά να αμαυρώνει αυτό, δεν έχει θέση στο ιερό καθυπούργημα και μυστήριο της ιεροσύνης, δεν έχει θέση στην τιμημένη και αξία χορεία των λειτουργών του «Υψίστου»

Η Εκκλησία, ως έκανε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα συνδράμει με τον πλέον δυνατό τρόπο και μέσο ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη εκεί που πρέπει, πάντοτε βέβαια στην περίπτωση που οι καταγγελίες είναι βάσιμες και αληθείς.

Το ράσο του ορθόδοξου ιερέα ήταν πάντοτε αιματοβαμμένο, ηρωικό, άγιο. Και, μην έχετε αμφιβολία, έτσι και παραμένει!

TOP NEWS