Η σημασία της επίσκεψης του Πάπα για τους Καθολικούς στην Ελλάδα

  • Dogma
πάπα

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα θεωρείται γεγονός γιορτής και ενότητας για όλη την Καθολική κοινότητα. Ως διάδοχος του αποστόλου Πέτρου, ο Ποντίφικας είναι ο ορατός ποιμένας της Εκκλησίας, διορισμένος από τον αιώνιο Ποιμένα και Σωτήρα Ιησού Χριστό. Καθώς εκπροσωπεί όλη την Εκκλησία, οι Έλληνες Καθολικοί ενώνονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με την παγκόσμια Εκκλησία.

Στη χώρα μας η Καθολική αποτελεί μια πολύμορφη κοινότητα με πιστούς από πολλές εθνικότητες και γλώσσες. Έτσι η παρουσία του Πάπα θα αναζωογονήσει την πίστη τους και θα αναθερμάνει την ενότητά τους, η οποία αποτελεί και το θεμέλιό της, αυτό που τους συγκροτεί σε σώμα Χριστού.

Η παρουσία του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας θα αποτελέσει επίσης πρόσκληση στην πίστη του Χριστού και του Ευαγγελίου και ένταξη στον λαό του Θεού. Αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε βαπτισμένοι, ενωμένοι στον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου, αναγεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα, τέκνα Θεού, μαθητές του Χριστού, προορισμένοι στην αιώνια ζωή εν Θεώ.

Ακόμη και γι’ αυτούς που βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία ή η σχέση τους με τον Θεό έχει ατονήσει ή η σχέση τους με τις ενοριακές κοινότητες έχει ψυχρανθεί, η επίσκεψη του Άγιου Πατέρα θεωρείται ως πρόσκληση και έκκληση στην εκ νέου ανακάλυψη της αγάπης και της σωτηρίας του Χριστού και στην αδελφική σχέση που πρέπει να έχουμε ως μέλη της Εκκλησίας.

Ιδιαίτερα για τους νέους η επίσκεψη του Πάπα είναι ένα κάλεσμα στην πίστη, μια πρόσκληση να ξανασκεφτούμε το δώρο του Ευαγγελίου και της νέας ζωής εν Χριστώ. Μέσα από μια συνάντηση γιορτινή και χαρούμενη μπορούμε να δούμε την ενότητα που φέρνει ο Χριστός στους ανθρώπους, τη νίκη του Σταυρού πάνω στην κακία και τον εγωισμό του κόσμου, «τα καλά νέα» της αγάπης και των θαυμάσιων έργων που ο Θεός πραγματοποιεί για να ελκύσει κοντά του όλα τα διασκορπισμένα τέκνα του.

Καθώς η Ελλάδα αισθάνεται τις επιπτώσεις της πανδημίας και της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, μακάρι, με τη χάρη του Θεού η επίσκεψη του Πάπα να φωτίσει την τοπική Καθολική Εκκλησία και να φέρει μια αχτίδα φωτός για το μέλλον της χώρας μας με τη βαθιά ριζωμένη πίστη και το ένδοξο παρελθόν, αποτελώντας μια νέα αφετηρία για όλους, ατομικά και ως Κοινότητα.

Πηγή: popefrancisingreece.cen.gr

TOP NEWS