Ιεραπύτνης Κύριλλος: Πειραματισμός με ολέθριες συνέπειες η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

  • Dogma
ιεραπύτνης

Τη δική του άποψη σχετικά με την πρόθεση συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδας Ιερώνυμος, έδωσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, δύο μέρες μετά την συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, στην οποία καταγράφηκε η αντίδραση στην προτεινόμενη συμφωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως όσα έγιναν γνωστά αιφνιδίασαν αρνητικά την Εκκλησία της Κρήτης αφού κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό και βέβαια δεν ζητήθηκε η γνώμη της Εκκλησίας , πράγμα το οποίο επανειλημμένα τόνισε πως είναι το αρνητικότερο σε μια τέτοιας σημασίας συμφωνία.

Οι αναλυτικές αντιθέσεις των ιεραρχών της Κρήτης καταγράφηκαν αναλυτικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με τον κ.κ. Κύριλλο να τονίζει πως η έννοια της ουδετερότητας του κράτους προς τη θρησκεία είναι κάτι που δεν προσδιορίζεται, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει, γίνεται όμως σαφές η Εκκλησία σταματά να προστατεύεται Συνταγματικά και έτσι δεν θα είναι απίθανο μελλοντικά, δικαστικές αποφάσεις να φέρουν πρωτοφανείς αλλαγές όπως για παράδειγμα το κατέβασμα των σταυρών από τα σχολεία, τα δικαστήρια κλπ.

Αρνητικά σχολίασε επίσης την συνταγματική αλλαγή που προστάτευε τον θεσμό της οικογένειας και πλέον καταργείται ενώ γενικότερα ανέφερε πως πρόκειται για ένα πειραματισμό που θα έχει ολέθριες συνέπειες και μια συμφωνία που ήδη έχει προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση ανακοινώνοντας χιλιάδες διορισμούς, στις θέσεις των ιερέων που αλλάζουν καθεστώς.

Δική του άποψη, όπως είπε είναι πως η συγκεκριμένη συμφωνία, πέρα από ενδεχόμενα προεκλογικά οφέλη για την κυβέρνηση, έχει στόχο την ουδετερότητα του κράτους αφού γίνεται πλέον φανερό πως ο πληθυσμός της Ελλάδας αλλοιώνεται μέσω της γήρανσης του πληθυσμού και της εγκατάστασης στη χώρα όλο και αυξανόμενων αριθμών μεταναστών με διαφορετικό θρήσκευμα.

Οι διαβεβαιώσεις που δίνονται δεν αρκούν για να καθησυχάσουν τους Ιεράρχες και τους κληρικούς τόνισε, προσθέτοντας πως στην Κρήτη έχουν γίνει ήδη επαφές με τους ιερείς και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν από εδώ και έπειτα, θα υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις.

Πηγή:radiolashithi

TOP NEWS