Κατά του Ρατσισμού το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

  • Dogma
Ημέρα Περιβάλλοντος

Πολλές σκέψεις αγάπης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο υπάρχουν στο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Αγαπημένα μου παιδιά!
Χαίρομαι τόσο πολύ που επικοινωνώ μαζί σας και φέτος με την ευκαιρία του Αγιασμού στο σχολείο σας.
Μακάρι να μπορούσα να βρισκόμουν σε κάθε σχολείο να δω αυτά τα όμορφα πρόσωπα, τα αθώα βλέμματα, τα γελαστά, τα γεμάτα δύναμη ζωής όλων των παιδιών. Ξέρετε παιδιά γιατί είστε τόσο όμορφα; … Γιατί είστε γεμάτα αγάπη. Αγάπη του Ουράνιου Πατέρα μας, αγάπη των γονέων και συγγενών σας, αγάπη των δασκάλων αυτού του καλού σχολείου που είναι έτοιμο να σας αγκαλιάσει.
Γνωρίζω και βλέπω ότι τα σχολεία μας αποτελούνται πιά από μαθητές από πολλές χώρες. Σχολεία του κέντρου της Αθήνας έχουν παιδιά από είκοσι δύο χώρες του κόσμου! Δηλαδή αυτή εδώ η αυλή σας είναι η αυλή του κόσμου! Είστε λουλούδια ευωδιαστά και η αυλή σας ένα πανέμορφο λιβάδι με όλων των λογιών τα λουλούδια. Κι εμείς οι Ιερείς, οι δάσκαλοι και οι γονείς είμαστε σαν τις μέλισσες που ερχόμαστε σήμερα να χαρούμε αυτή την ομορφιά.
Γι΄ αυτό κάναμε τον Αγιασμό. Για να παρακαλέσουμε τον Θεό αυτή η επικοινωνία μας να είναι ευλογημένη, αγιασμένη. Να καταλάβουμε όλοι καλά ότι ο Θεός μας θέλει πρώτα αγαπημένους κι ύστερα πετυχημένους. Το αγιασμένο αυτό νεράκι που έπεσε πάνω μας και ο Σταυρός του Χριστού μας, μας μετέδωσαν αυτήν την Θεία Αγάπη. Τώρα λοιπόν που ποτίστηκε από τον αγιασμό αυτό το ευωδιαστό λιβάδι, είναι έτοιμο να επιτελέσει το έργο του που είναι η δύναμη της ζωής, η πηγή της γνώσης και η χαρά της δημιουργίας.
Σας αγαπώ όλους με όλη μου την πατρική αγάπη και προσεύχομαι οι διευθυντές, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας να είναι χαρούμενοι και υγιείς, ώστε να σας βοηθήσουν να βρείτε διάθεση για μελέτη, για πρόοδο και κυρίως για καλή και αγαπητική συνύπαρξη και επικοινωνία στην σχολική σας ζωή.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!
Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS