Κόλαση χαρακτήρισε τη σύγχρονη ζωή ο Πατριάρχης

  • Dogma

Την διαπίστωση πως η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι μια κόλαση έκανε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας που από χθες βρίσκεται στο Ακριτοχώρι Σερρών μίλησε για τις αυτοκτονίες και τις ψυχικές ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι άνθρωποι.

 

«Ας αναλογισθόμεν όμως αν η ευημερία την οποίαν απολαμβάνουν ίσως οι λαοί, εν μέτρο πάντοτε, αν ταυτίζεται προς την πραγματικήν ευτυχίαν των πολιτών. Η απάντησις είναι αναμφιβόλως αρνητική ως μαρτυρούν εν το συγχρόνω βίω και κόσμω τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και ψυχικών ασθενειών» είπε ο Πατριάρχης. 

 

«Ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα εις την ευημερίαν και την άνεσην του, είναι μόνος και δυστυχής, μη δυνάμενος να κοινωνήσει με τον αδελφόν του και τον Θεόν. Και η απόλυτος απομόνωσις αποτελεί ορισμόν της κολάσεως» συμπλήρωσε σκιαγραφώντας το προφίλ του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη μαστίζεται από οικονομική κρίση και αδιέξοδες πολιτικές, ο Πατριάρχης έδειξε με τον δικό του τρόπο πως η κατάσταση οδηγείται σε λάθος προορισμό. 

 

«Τούτο πιστεύομεν είναι το βασικόν σφάλμα των δήθεν εχόντων εξουσίαν πνευματικήν, πολιτικήν, οικονομικήν…» σημείωσε. «Η μονόπλευρος ταύτισης της οικονομικής ανέσεως επι υλικής ευημερίας δεν ταυτίζεται προς την ευτυχίαν και την ηρεμίαν του ανθρώπου».

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος προσφωνώντας τον Πατριάρχη αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς της Μακεδονίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Το ταπεινό Φανάρι το αγαπούμε και το στηρίζουμε» είπε, λέγοντας προς τον Πατριάρχη «Παναγιωτατε δεν είστε μόνος».

 

Στην Ι. Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία των Εγκαινίων που τέλεσε ο Πατριάρχης. Μάλιστα μετά το τέλος της Θ.  Λειτουργίας τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των Μητροπολιτών Αυστρίας και Ιερισσού.

 

Ηχητικό απόσπασμα 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ