Ξεχωρίζουν οι νέοι που σπεύδουν να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Εικόνα «Άξιον Εστί»

  • Δόγμα

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Πρόκειται για εικόνες που κομίζουν ελπίδα, μεταποιούν τη διάθεση, μεταμορφώνουν επ᾿ αγαθώ τον κόσμο μας!

Μικροί και μεγάλοι αναμένουν στη σειρά τους, υπομονετικά προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Εικόνα «Άξιον Εστί», που ήδη, ως γνωστόν, από την 3η Μαΐου βρίσκεται στον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών.

Ανάμεσα, όμως, στον κόσμο, ξεχωριστή θέση κατέχουν οι νέοι. Έφηβοι, μαθητές, φοιτητές προστρέχουν να εναποθέσουν τον νεανικό χαιρετισμό τους σ᾿ Εκείνην, που σκέπει και συντροφεύει τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, σ᾿ Εκείνην που, πάντοτε, ανελλιπώς και απλωτικώς, στέκει ως Μητέρα και Αρωγός εξ Ουρανού στα σχέδια και βήματά τους.

Ας ετοιμάζουν όσες δημοσκοπήσεις θέλουν οι κάθε λογής ψευτοκουλτουριάρηδες και χλιαροαριστερόφρονες πως. δήθεν, τάχα, ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην Εκκλησία και αποκήρυξε την πίστη του. Ναι, κατήχηση θέλει ο κόσμος, είναι αλήθεια πως έχουμε ανάγκη όλοι μας. Πλην, όμως, το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων είναι βαθύτατα συνυφασμένο και, κατά κάποον τρόπο, ευλογημένα «καταδικασμένο» να συντρέχει και να συνοδοιπορεί μαζί με το ελληνικό αίμα, καθώς είμεθα απόγονοι ηρώων και αγίων της Πίστεως και της γλυκυτάτης Πατρίδος μας.

Θέλετε, λοιπόν, δημοσκόπηση, ώστε να αντιληφθήτε εις ποιον βάθρον ευρίσκεται το θρησκευτικό θερμόμετρο των Ελλήνων; Ιδού, κύριοι! Λάβετε δημοσκόπηση με ορατό και παναληθές δείγμα την εικόνα αυτή: χιλιάδες νέοι να αναμένουν να προσκυνήσουν τη Χάρη της Μεγαλόχαρης, το «Άξιον Εστί», την Κυρία Θεοτόκο Ουρανού και γης, την Παναγία και Μητέρα μας!

TOP NEWS