Λαρίσης Ιερώνυμος: Ιδεολογική αγκύλωση ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Πολιτείας – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
λαρίσης

Βολές εναντίον της Κυβέρνησης και του διαχωρισμού Εκκλησίας – Πολιτείας εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, κάνοντας λόγο για ένα πεπαλαιωμένο σύνθημα και μια ιδεολογική αγκύλωση. 

«Πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει τι θα πει χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας. Αυτό το σύνθημα ακούγεται για πολλές δεκαετίες, και από εκεί και μόνο φαίνεται πόσο παλιό είναι. Είναι μία ιδεολογική αγκύλωση και τίποτα παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Λαρίσης.

Μάλιστα ο κ.  Ιερώνυμος πρόσθεσε: «Χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας σημαίνει τι; Ότι εγώ που είμαι κληρικός θα πάψω να είμαι και πολίτης αυτού του Κράτους; Αν είναι να επιστρέψω την ταυτότητά μου, να επιστρέψω και το ΑΦΜ μου μπας και γλιτώσω τίποτα από την εφορία».

«Κάποιοι συνδέουν στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας και την μισθοδοσία του κλήρου. Η μισθοδοσία του κλήρου δεν υπάρχει επειδή μας αγαπάει η Πολιτεία ή επειδή εμείς έχουμε επιβάλλει την θέλησή μας στην Πολιτεία. Αυτό είναι συμβατικό αντάλλαγμα για τις πολλαπλές απαλλοτριώσεις, δημεύσεις, εκούσιες εκχωρήσεις, δωρεές εκκλησιαστικής περιουσίας που έχουν συμβεί από το 1821 και εντεύθεν», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης στη Θεσσαλία Τηλεόραση.

 

Με πληροφορίες από thessaliatv.gr

TOP NEWS