Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για τις πανελλήνιες εξετάσεις

  • Dogma
Περιβάλλοντος

Να γνωρίζουν ότι πραγματικός νικητής είναι εκείνος που επιμένει να μοχθεί και να αγωνίζεται συνέχεια για το καλύτερο καλεί τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή τις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του προς τους μαθητές τους εύχεται καλή επιτυχία επισημαίνοντας πως η σκέψη, οι ευχές και η προσευχή του συνοδεύουν, όλους, αλλά ιδιαιτέρως τα παιδιά που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:

Αγαπητά μου παιδιά,

Πολύ σύντομα θα βρίσκεσθε στην κρίσιμη, ίσως και δύσκολη, περίοδο των εξετάσεων, μιάς διαδικασίας που κάθε χρόνο καλεί μαθητές και μαθήτριες σε αληθινό αγώνα για να ανταποκριθείτε επιτυχώς σε αυτές.

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας όχι από τυπική υποχρέωση, αλλά ως πνευματικός σας πατέρας, θέλοντας να βρεθώ κοντά σας σε αυτές τις ιδιαιτέρως απαιτητικές ημέρες που η πίεση και η αγωνία αυξάνουν.  Η σκέψη, οι ευχές και η προσευχή μου σας συνοδεύουν, όλους σας φυσικά αλλά ιδιαιτέρως τα παιδιά που διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις, είμαι δίπλα σας στον αγώνα και την προσπάθειά σας να υλοποιήσετε τα όνειρά σας, να δικαιωθούν τα ευγενή και  υψηλά οράματά σας για το μέλλον.

Κοντά σας αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι όχι μόνο οι γονείς και οι δάσκαλοί σας, αλλά και η Εκκλησία, η φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων μας. Προσευχόμαστε για εσάς στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να φωτίσει την προσπάθειά σας. Όλοι αναγνωρίζουν  πως οι μαθητές – και μάλιστα οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων – είναι ίσως οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι νέοι, σ’ ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που χρειάζεται να βελτιωθεί αρκετά.

Ο Χριστός μας σας ενισχύει στην ωραία προσπάθειά σας. Να γνωρίζετε ότι πραγματικός νικητής είναι εκείνος που επιμένει να μοχθεί και να αγωνίζεται συνέχεια για το καλύτερο.

Ολόψυχα και πατρικά σας εύχομαι «Καλή επιτυχία», πλησμονή δυνάμεως και φωτισμού, υπομονή και αισιοδοξία.

Ο Θεός μαζί σας!

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο Αρχιεπίσκοπος

TOP NEWS