Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η Ιεραρχία έχει θέσει κόκκινες γραμμές – Δε συζητάμε τη μισθοδοσία των κληρικών- ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
ουκρανικό

Στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η Ιεραρχία αναφορικά με την προωθούμενη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι «η μη συζήτηση του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών και η μη αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος με την προσθήκη της «θρησκευτικής ουδετερότητας της Πολιτείας». Για την οποία μάλιστα υπογράμμισε ότι «επιχειρείται στην ουσία η αλλαγή του Έθνους μας, που από τα αρχαία χρόνια ήταν ευσεβές».

Ο κ. Ιερόθεος τόνισε μεταξύ άλλων ότι κατά τη προηγούμενη θυελλώδη συνεδρίασή της, η Ιεραρχία αποφάσισε «ο διάλογος για το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος να γίνει με Διακομματική Επιτροπή και όχι με την Κυβέρνηση».

Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα ορίσει την Επιτροπή του διαλόγου, αλλά την ευθύνη του χειρισμού του διαλόγου για το Σύνταγμα και την Εκκλησιαστική Περιουσία την έχει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Αναφορικά με την προωθούμενη αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλλαγή στη μισθοδοσία δεν επηρεάζει απλώς 10.000 κληρικούς, αλλά 10.000 Ενορίες». Μάλιστα, σημείωσε «Κατά τον Βέμπερ, εκτός από τη νόμιμη εξουσία σε κάθε κοινωνία λειτουργούν παράλληλα και η χαρισματική εξουσία και η παραδοσιακή εξουσία. Κάθε εξουσία πρέπει να σέβεται τις άλλες για να επικρατεί ισορροπία, ειρήνη και πρόοδος στην κοινωνία».

Δείτε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στον Γιάννη Κοργιαλά  , και την εκπομπή «Ἐπί παντός» του ΙΟΝΙΑΝ.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ