Ο ανόητος της Εκκλησίας

  • Dogma
δωδώνης

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος είναι ένα πρόσωπο που ντροπιάζει την Εκκλησία της Ελλάδος και προσβάλλει με τις φασίζουσες και απάνθρωπες απόψεις του την κοινωνία μας.

Ήταν εξωφρενική, χυδαία και στα όρια της παραφροσύνης η άποψη που εξέφρασε σε τηλεοπτική εμφάνισή του ότι «μια γυναίκα δεν κάθεται να βιαστεί χωρίς να το θέλει». Έτσι, ο Χρυσόστομος ταυτίζει τον θύτη και το θύμα, ενώ ταυτόχρονα υπονοεί ότι το θύμα απολαμβάνει… τον βιασμό του!

Επιπλέον, ο Χρυσόστομο, με τις θέσεις που εξέφρασε και για την προφύλαξη στην ερωτική πράξη  και για το ζήτημα των αμβλώσεων, ουσιαστικά υπονόμευσε τον αγώνα της Εκκλησίαςγια το δικαίωμα στη ζωή και για τη μάχη εναντίον της υπογεννητικότητας. Δεν πρέπει να λησμονούμε και τη βασική αρχή της επικοινωνίας που λέει ότι «το μέσο είναι το μήνυμα» και ο Χρυσόστομος κρίνεται απολύτως ακατάλληλος ως αγωγός αντιλήψεων.

Όσα χτίζουν με κόπο οι σώφρονες ιεράρχες, που έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις ανάγκες της κοινωνίας και τις διδαχές του Χριστού, τα γκρεμίζουν ανοητεύοντες μητροπολίτες όπως ο Χρυσόστομος, που υποτίθεται ότι…αποσύρθηκε οικειοθελώς.

Εδώ αξίζει να υπενθυμιστεί ότι μέχρι πρότινος ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ήταν ένας από τους …αγαπημένους των ΜΜΕ, επειδή είχε ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της διακοπής της μισθοδοσίας στους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους. Τώρα, όμως, οι εξόφθαλμα αντικοινωνικές θέσεις του δείχνουν το ποιον του ανδρός και στους πλέον αδαείς και ο Χρυσόστομος χάνει τη μιντιακή του κάλυψη.

Πάντως, η στάση αυτού του ανεκδιήγητου ανθρώπου που έχει εμμονή με τη δημοσιότητα, δεν αιφνιδιάζει. Ας μη λησμονούμε ότι η κοινή γνώμη τον έμαθε για τα… καλά από τις αδιάκοπες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, όπου ασκούσε δριμύτατη κριτική στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, τον οποίο φθονούσε για την κατάρτισή του, το ευρή πνεύμα του και – πάνω από όλα- για την αγάπη που έτρεφε στο πρόσωπό του ο ελληνικός λαός.

Τέτοιοι αρχιερείς σαν τον Χρυσόστομο δεν μας πρέπουν…

Πηγή: Εφημερδία Δημοκρατία

TOP NEWS