Ο Σύνδεσμος Κληρικών στο πλευρό των 22 Μακεδόνων Μητροπολιτών

  • Dogma
σύνδεσμος

Πληθαίνουν οι φωνές που συντάσστονται με τους 22 Μακεδόνες Μητροπολίτες ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος τάσσεται στο πλευρό τους υπογραμμίζοντας ότι έχει λάβει «σαφή θέση στο εθνικό θέμα για μη παραχώρηση ονόματος, γλώσσας ή εθνικότητας υπό τον όρο «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων».

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Κ.Ε. την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την δέουσα ενημέρωση – πρόσκληση των μελών στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα έχει κεντρικό ομιλητή τον διαπρεπή εργατολόγο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξιο Μητρόπουλο .
2) Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας λάβει σαφή θέση στο εθνικό θέμα για μη παραχώρηση ονόματος, γλώσσας ή εθνικότητας υπό τον όρο «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων συμφωνεί με το κείμενο της από 19/12/2018 Επιστολής πάντων των εν Μακεδονία Αρχιερέων και συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό του Κλήρου και του Λαού της Μακεδονίας.
3) Ο Ι.Σ.Κ.Ε. συμμετέχει, δια του προέδρου του π. Γεωργίου Σελλή, στην Επιτροπή Διαλόγου, που όρισε η Δ.Ι.Σ. με βάση τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16 ης Νοεμβρίου 2018.

4) Το Δ.Σ. παρακολουθεί την επικαιρότητα, βρίσκεται σε εγρήγορση και αν προ της Γ. Σ. προκύψει ανάγκη θα διαμορφώσει ανάλογα τη στάση του και θα ενημερώσει τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. τα οποία επίσης καλεί να βρίσκονται σε εγρήγορση.

 

TOP NEWS