π. Επιφάνιος Οικονόμου: Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει

  • Dogma
επιφάνιος οικονόμου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δήλωση στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου υπονόησε ότι ο θάνατός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου δεν είναι τυχαίος.

Σε δήλωση, η οποία έχει συζητηθεί πολύ στους εκκλησιαστικούς και μη κύκλους, προέβη σε τοπικό τηλεοπτικό δίτκυο του Βόλου (ASTRA) ο στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί σήμερα η Εκκλησία, αλλά τόνισε με έμφαση ότι αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος δεν θα ήταν έτσι η Ελλάδα, δεν θα είχε κατρακυλήσει τόσο. Ο π. Επιφάνιος επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης πως τίποτε δεν είναι τυχαίο και «ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι αυτό δεν ζει».

Παράλληλα, ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος σημείωσε: «Εγώ απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πια πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με τον Χριστόδουλο τίποτα δε θα είχε συμβεί. Θα ήταν το μεγάλο αγκάθι, το μεγάλο εμπόδιο σε όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας».

Μάλιστα ο π. Επιφάνειος Οικονόμου σημείωσε ότι ο Χριστόδουλος στο τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον ελληνικό λαό το 2008 έκανε λόγο για Αντίσταση και Ανάκαμψη. Είπε στο λαό μας «Αδέλφια αντισταθείτε. Και τώρα όλα ερμηνεύονται».

 

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και μάλιστα πιστός στην αγάπη και στο πρόσωπό του ακόμη και μετά την κοίμηση του μακαριστού. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος συνέχεια με πυγμή και με το θάρρος της γνώμης του συνεχίζει να τιμά τον μακαριστό. Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου χρημάτισε και εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ενώ τα τελευταία χρόνια Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου ήταν Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.

 

TOP NEWS