Πικρία του Κοζάνης για τον Κουρουμπλή

  • Dogma
κουρουμπλή

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, όπου εξέφρασε την έντονη πικρία του για τη στάση του Υπουργου Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογραμμίζοντας στο τέλος της συνέντευξης με νόημα «οι έχοντες δεν προσέφεραν ποτέ».

«Με πονάει να αναλωνόμαστε για όλους τους πάσχοντες και αντί να μας πουν ευχαριστώ, να μας υβρίζουν και ως φαρισαίους, είναι λίγο ντροπή. Αυτό είναι το ήθος του κ. Υπουργού, που λέει ότι είναι καλός χριστιανός; Έχει δικαίωμα να λασπολογεί το μυστήριο της ιεροσύνης; Όπως είπε τον ιερέα της Βεροίας αντίχριστο» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος απαντώντας στον ΥΠΕΣ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σχολιάζοντας την επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τις Μητροπόλεις όπου ζητούσε τη συνδρομή όλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος σημείωσε:  «Πήρα κάποια μέρα ένα γράμμα του κ. Υπουργού (Κουρουμπλή) για το μεταναστευτικό, ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είπα να απαντήσω αλλά είπα μετά άστο στην άκρη. Τόσο καιρό τί κάνουμε; Καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια; Έχουμε και εμείς μία ή δύο μέρες της εβδομάδας προσφοράς στους πρόσφυγες. Δεν θέλω να έρχομαι σε σύγκρουση. Όμως εμένα δεν με βοήθησαν, όλα αυτά τα χρόνια δεν με ρώτησαν πώς τα βγάζουμε πέρα στο γηροκομείο και με 950 οικογένειες στο κοινωνικό παντοπωλείο.  Να έρθουν να τα δουν. Δεν υπερβάλουμε. Η Εκκλησία είναι η κλώσσα που σκεπάζει κάτω από τα φτερά της όλα τα πουλιά της».

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, επίσης, ότι ο ΥΠΕΣ επισκέφθηκε την Κοζάνη και δεν καταδέχτηκε μια επικοινωνία: «Το Σάββατο ήρθε στην πόλη μας (ο Π. Κουρουμπλής). Εγώ εκείνη την ημέρα υπεδέχθην τα άγια λείψανα των νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Ενσυνείδητα είπα ότι όλα αυτά βοηθούν τον λαό μας να σταθεί στους δύσκολους καιρούς. Γιατί ο Έλληνας πάντα στους δύσκολους καιρούς καταφεύγει στην Παναγία και τους Αγίους μας. Έκανα αναφορά στον κ. Φίλη που ως υπουργός Παιδείας έδωσε συκοφαντικά πράγματα όταν ήρθε το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας μετά από 1000 χρόνια από την Ιταλία. Έτσι είπα ότι στην πόλη μας ήρθε ο κ. Κουρουμπλής και δεν καταδέχτηκε να έχουμε μία επικοινωνία. Να καθίσουμε να συζητήσουμε αλλά μας έστειλε επιστολή. Κανένας δεν μου τηλεφώνησε. Λέει ο υπουργός ότι μου τηλεφώνησε. Ας πούμε ότι δεν είχαμε τα κινητά μας. Όταν πήγε με όλη τη συνοδεία του και τα κανάλια στο κλειστό γυμναστήριο για να δει εκεί τους πρόσφυγες-μετανάστες, δεν είδαν εκεί ότι ήταν ο υπεύθυνος πατήρ Νικόλας του φιλοπτώχου και μοίραζε το φαγητό, γιατί ήταν η σειρά μας. Γιατί δεν είπε «για σταθείτε ρε παιδιά», να του πουν «υπουργέ εδώ είναι της Μητροπόλεως». Ούτε σημασία δεν έδωσαν στον ιερέα μου».

«Εμείς ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, απαρίθμησα στον λαό μας  τις διακονίες για τους πρόσφυγες και τί κάνουμε για τον λαό. Έχουμε γηροκομείο που δεν χωράει όλους τους ανθρώπους. Έχω 70 τροφίμους στο γηροκομείο, γι’ αυτούς εργάζονται 24 άτομα με πλήρες μισθολόγιο και ασφάλεια. Έχω δύο κοινωνικά παντοπωλεία, είμαστε οι πρώτοι που εγκαινιάσαμε κοινωνικά παντοπωλεία το 2010 με 950 οικογένειες που τους καλύπτουμε όχι μόνο τα βασικά αλλά και κρέας και ψάρια για όλο το μήνα. Χωρίς διακρίσεις. Το μόνο που πρέπει να φέρουν από την Εφορία είναι ένα χαρτί που να λέει πού στέκονται (οικονομικά). Δεν με απασχολεί αν είναι Έλληνες ή Χριστιανοί. Τα έσοδα της Μητροπόλεως είναι ακαθάριστα 800.000 ευρώ το χρόνο. Αν βγάλουμε το 25% των φόρων από πλευράς του κράτους και τον ΕΝΦΙΑ … Η ΔΕΗ μας προσφέρει κάθε μέρα το γάλα για το γηροκομείο. Περίπου μας καλύπτουν ο Δήμος και η Περιφέρεια ένα μέρος του πετρελαίου για τα καλοριφέρ», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

«Ο εθνικός μας ποιητής είπε «λαέ ευκολόπιστε και πάντα προδομένε». Στον Έλληνα δεν αρέσει η αλήθεια, του αρέσει η υπερβολή. Οι έχοντες δεν πρόσφεραν ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Παύλος.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ