Πρεβέζης Χρυστόστομος: Να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

  • Dogma
πρεβέζης

Υπέρ της παραμονής των Κληρικών στο Δημόσιο τάχθηκε σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας: «Να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών».

Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης έχει ταχθεί υπέρ της  απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι θεωρεί πως αυτή τη λύση θα είναι καταστροφική για την Εκκκλησία και χαρακτηρίζοντας «αόριστες τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο  «Βήμα της Πρέβεζας» ο κ. Χρυσόστομος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών. Με τα σημερινά δεδομένα δεν παρέχεται καμία ασφάλεια. Είναι αόριστες υποσχέσεις. Όταν και αν υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις θα μιλήσουμε επ᾽ αυτών. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις, αφού ούτε το οικουμενικό Πατριαρχείο έχει τοποθετηθεί επίσημα στο οποίο και ανήκουμε πνευματικά».

Με πληροφορίες από εφ. «Βήμα της Πρέβεζας»

TOP NEWS