ΠΥΛΩΡΟΣ: Παραιτήθηκε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος

  • Δόγμα

Λέτε το «κλίμα» των Αθηνών να είναι ευδόκιμο πλέον αυτού της Αιτωλοακαρνανίας και να φωνάξουμε εδώ «Άξιος Άξιος;»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος από την πρωτοσυγκελία αλλά και αυτής της θέσεως του ιερατικού προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος της πόλεως Μεσολογγίου, σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 και πλέον αποτελεί παρελθόν από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο π. Επιφάνιος, που ήταν συνυποφήφιος για τον μητροπολιτικό θώκο της μητρόπολης μαζί με τον νυν Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, χαίρει της εκτιμήσεως μεγάλου μέρους της μητροπόλεως, τόσο στο Αγρίνιο όσο και στο Μεσολόγγι, καθώς διακόνησε τη μητρόπολη επί σειρά ετών και κατέστη ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς.

Ποιο είναι το ιερατικό μέλλον του π. Επιφανίου; Είναι και πάλι κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να προϊδεάσουν τη μελλοντική του εξέλιξη στην Αθήνα, αναφερόμενοι σε σενάρια για πιθανή στο μέλλον επισκοποίηση είτε σε μητρόπολη που σήμερα «ποιμαίνει» γηραιός μητροπολίτης, και είναι αρκετές αυτές, είτε ως βοηθός Επίσκοπος στην Αρχιεπισκοπή.

Όπως και να έχει, το μέλλον θα δείξει τις όποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ο σεμνός κατ᾿ άλλα π. Επιφάνιος, ο οποίος, πάντοτε, διατηρεί σεμνό προφίλ, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα και τις γενικότερες προκλήσεις.

Λέτε το «κλίμα» των Αθηνών να είναι ευδόκιμο πλέον αυτού της Αιτωλοακαρνανίας και να φωνάξουμε εδώ «Άξιος Άξιος;»

Σε καθε περίπτωση, ευχόμαστε στον π. Επιφάνιο καλή συνέχεια στην ιερατική του διακονία.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

TOP NEWS