Σκληρή απάντηση Συνδέσμου Κληρικών για Σύμφωνο Συμβίωσης

  • Dogma
σύμφωνο συμβίωσης

Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο… θόρυβος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφορικά με το σύφμωνο συμβίωσης και που οδήγησαν σε εορτασμό των Θεοφανείων με… ηχηρές απουσίες από τον Αγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι και αντιπαραθέσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου με την Κυβέρνηση, μια σκληρή ανακοίνωση του Συνδέσμου Κληρικών, έρχεται να προστεθεί στον κύκλο των διενέξεων.

«Άραγε αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα? Η αποκατάσταση των κιναίδων?» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος κληρικών της Ελλάδος στην  ανακοίνωσή του για το σύμφωνο συμβίωσης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Κληρικών για το σύμφωνο συμβίωσης:

Κύριοι,
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, όσον αφορά την πρόσκλησή σας, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να παρίσταται σε μία επιτροπή που έχει ήδη λάβει αποφάσεις. Ο Ι.Σ.Κ.Ε συμφωνεί με την εκπεφρασμένη γνώμη της Ιεράς Συνόδου και από πλευράς Εκκλησιαστικής, δεν έχει να παρατηρήσει κάτι περαιτέρω.

Όμως ως Έλληνες πολίτες διαμαρτυρόμεθα γιά το λεγόμενο «σύμφωνο συμβίωσης» καθ’ όσον το κράτος και η Κυβέρνηση δεν μπορούν να νομοθετούν αφύσικα ή παραφύσιν πράγματα. Δεν λαμβάνεται δυστυχώς υπ’όψιν σας την Ορθόδοξη παράδοση και τα ήθη του Ελληνικού λαού.
Δεν έχετε υπολογίσει και σταθμίσει τις παρενέργειες του εν λόγω νομοσχεδίου οι οποίες θα φανούν πολύ σύντομα.

Άραγε αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα? Η αποκατάσταση των κιναίδων? ή είναι ένα βήμα προς την Νέα Τάξη που επιχειρείται παγκοσμίως?
Άλλωστε το ζήτημα είναι πολιτικό και η κυβέρνηση που θα το ψηφίσει θα έχει την ευθύνη. Γιατί το συνδέεται με την Εκκλησία και το Μυστήριο του Γάμου και της οικογένειας?

Εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά θα ήταν σε ώτα μη ακουόντων, γι’αυτό και δεν παριστάμεθα.
Γιά τον Ι.Σ.Κ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Πρωτοπ. Ιωάννης Κατωπόδης

TOP NEWS