Σύνδεσμος Κληρικών για αναδρομικά: Αγωνιζόμαστε εναντίον της Κυβέρνησης και όχι των Μητροπολιτών

  • Dogma
σύνδεσμος

«Ο αγώνας μας είναι εναντίον της κυβερνήσεως και όχι εναντίον των Μητροπόλεων και των Μητροπολιτών με τους οποίους είμαστε μαζί σε αυτόν τον κοινό αγώνα», διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωνσή του ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος αναφορικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών των ιερέων.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος από 9/12/2018 απέστειλε προς όλες τις εκκλησιαστικές αρχές, Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Κρήτης και Ιερές Μητροπόλεις Παλαιάς και Νέας Ελλάδος, Κρήτης και Δωδεκανήσου, για την ενημέρωση δι’ αυτών του Εφημεριακού Κλήρου και προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, σχετικό ενημερωτικό δελτίο και τα πρότυπα δικαιολογητικά έγγραφα προς διεκδίκηση αναδρομικών, δώρων και επιδομάτων, προσθέτει σήμερα τις ακόλουθες διευκρινίσεις-επισημάνσεις:

Από τον νομικό μας σύμβουλο ενημερωθήκαμε πως:

1. Στρεφόμαστε κατά πρώτον κατά του Υπουργείου Οικονομικών και της Ενιαίας Αρχής πληρωμών η οποία είναι και η υπεύθυνη για την μισθοδοσία μας.

2. Σε περίπτωση ευδοκίμησης της αγωγής μας θα επιβαρυνθεί αποκλειστικά ο κρατικός προϋπολογισμός, τα δε χρήματα θα κληθούν να μας τα καταβάλλουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Ενιαία Αρχή πληρωμών.

Σας επισημαίνουμε δε πως:

1. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλου του κλήρου στην διεκδίκηση των αναδρομικών καθώς έχουμε ήδη πληγεί βάναυσα από τις περικοπές των μνημονίων και οφείλουμε να δράσουμε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή.

2. Ο αγώνας μας είναι εναντίον της κυβερνήσεως και όχι εναντίον των Μητροπόλεων και των Μητροπολιτών με τους οποίους είμαστε μαζί σε αυτόν τον κοινό αγώνα. Σας παρακαλούμε δε να συμμετέχετε όλοι ώστε να καταστεί εφικτή τόσο η καταβολή των αναδρομικών μας όσο και η εφεξής αδιάκοπη καταβολή των δώρων και των επιδομάτων μας.

TOP NEWS