Θέα του Αναστάντος

  • Dogma
χριστός

Τι κι αν η λογική ζητά αποδείξεις;

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους

Τι κι αν τα προβλήματα του κόσμου και τα δικά μας ζητούν επέμβαση του Νικητή του θανάτου, ως απόδειξη της εκ νεκρών Αναστάσεώς Του;

Τι και αν εκατομμύρια ανθρώπων αγνοούν το Χριστό και το γεγονός της νίκης Του κατά του θανάτου;

Η Εκκλησία, αιώνες τώρα, εξακολουθεί να διακηρύσσει και να επιμένει:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Όχι στηριγμένη στο άκουσμα περί Αναστάσεως αλλά στη θέα του Αναστάντος: «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι…».

Όσοι τον είδαν τον αγάπησαν, τον ποθήσαν, μαρτύρησαν, θυσιαστήκαν για Αυτόν. Κι ας μην ήταν κανείς, ούτε οι Απόστολοι, την ώρα που «εξήλθεν εκ του μνήματος» και εισήλθεν στην αφθαρσία του σώματός Του.

Ποιος μπορεί να καθορίσει το πώς και πότε θα Τον δει, θα Τον γνωρίσει, θα Τον ψηλαφήσει, για να βεβαιωθεί πως «Ανέστη ο Κύριος όντως»; Εκείνος έρχεται σε χρόνο που δεν υπολογίζεις και με τρόπο που δεν περιμένεις. Αποκαλύπτεται! Και τότε γνωρίζεις τον εαυτό σου – την πραγματικότητα και τα χαρίσματά του – και παραδίδεσαι χαρούμενος στη ζωή Του. Ζεις τη ζωή Του!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ποιά σημασία έχει ο εαυτός μας, ο κόσμος μας, τα προβλήματα και τα πάθη μας; Νικήθηκε ο θάνατος! Όλα σμικραίνουν, χάνουν τη δύναμή τους, την αξία τους. Τώρα σημασία έχει Εκείνος και η Ανάστασή Του. Μαζί Του αποκτάς δύναμη, νικάς το θάνατο, βλέπεις τη ζωή σου με άλλο φακό.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Κι όλα τα δύσκολα αλλάζουν, γίνονται ωραία, αποκτούν νόημα. Υπάρχουν ως μέσα για ταπείνωση, για ωριμότητα, για πνευματική ανάπτυξη.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Για όλους, όπου και αν βρίσκεται ο καθένας, ότι και να κάνει, όπως και να ζει, όποιες αντιλήψεις και να έχει. Η Ανάστασή Του δεν είναι μόνο έκφραση της παντοδυναμίας Του αλλά και της αγάπης Του, γι’ αυτό και δεν συντρίβει τον αδύνατο και αμαρτωλό. Τον αρπάζει από τα χέρια και τον ανασταίνει μαζί Του. Η ανάστασή Του γίνεται ανάστασή μας!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Κι ας διερωτάται η λογική και ας οι αισθήσεις αδυνατούν να το βεβαιώσουν. Το δέχεσαι χωρίς αποδείξεις και πείθεσαι χωρίς επιχειρήματα. Μια άλλη λογική και άλλα επιχειρήματα σε κάνουν να λες «Ανέστη ο Κύριος όντως!».

Τότε γιορτάζεις Πάσχα ουσιαστικά, Εκκλησιαστικά, ολόχρονα, για μια ζωή!

Τότε ζεις μέσα σου αυτό που λες:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Πηγή: Ησυχαστήριο Αγίας Τριάδος

TOP NEWS