Το ναυάγιο της Πύλου γροθιά στο στομάχι των παχύδερμων της Ευρώπης και της χώρας μας!

  • Δόγμα

Του Σωτήρη Τζούμα

Μαύρη μέρα η χθεσινή!

Κάποια  κτήνη , παλιάνθρωποι- δουλέμποροι, για να τα  «‘κονομήσουν», στίβαξαν 600-700 απελπισμένους (άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά)  σ’ ένα μικρό αλιευτικό σκάφος για να διασχίσουν τη Μεσόγειο, από τη βόρεια Αφρική μέχρι την Ιταλία και να τους σκυλοπνίξουν!

 Επί ώρες αρνούνταν να δεχθούν κάθε βοήθεια έως ότου το πλοίο ανατράπηκε και παρέσυρε μαύρα μεσάνυχτα εκατοντάδες αθώες ψυχές σε βάθος  5 χιλιομέτρων, ανοιχτά της Πύλου!

Όσοι τράβηξαν αυτή τη φωτογραφία (που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα  η ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida) γιατί  δεν έδωσαν εξ αρχής τη δέουσα σημασία, ώστε να κινηθούν εγκαίρως σωστικές δυνάμεις για να σταματήσουν τον πλου αυτού του καρυδότσουφλου και να σώσουν τους ανθρώπους, συλλαμβάνοντας ταυτόχρονα τους πληρωμένους δολοφόνους που τους οδηγούσαν σε βέβαιο  θάνατο;

Τι θα πει η αιτιολογία που μας σερβίρουν τώρα κατόπιν εορτής οι ανεύθυνοι ότι δηλαδή «από το πλοίο αρνούνταν κάθε βοήθεια»; Χρειάζεσαι ως διεθνής/ευρωπαϊκή δύναμη (η FRONTEX) και ως ελληνικό Λιμενικό Σώμα την άδεια του κάθε εγκληματία για να κάνει άμεση επέμβαση και να σώσει τόσες εκατοντάδες ανθρώπους- ένα ολόκληρο χωριό υποδουλωμένο  στα χέρια εγκληματιών διακινητών; Κάθονταν, δηλαδή, και τους έβλεπαν από μακριά, μετρώντας μία μία τις ώρες που τους έφερναν όλο και πιο κοντά στο ΣΙΓΟΥΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ;

Φρίττω, ντρέπομαι και αγανακτώ! Τόσο πολύ πια χάσαμε την ανθρωπιά μας; Τόσο πολύ πια χρεωκοπήσαμε πνευματικά; Τόσο πολύ  μας αφήνει αδιάφορους (ως πολίτες και ως χώρες, μέλη ή μη της ΕΕ) το πρωτοφανές αυτό  δράμα, που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας και παρουσιάζει με τον πιο ώμο τρόπο την αποτυχία της πολιτικής της χώρας μας  και δυστυχώς και της Ευρώπης ;

Τι να την κάνω  την όψιμη…κινητοποίηση  ; Τι να τις κάνω τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας; Τι να τα κάνω τα κροκοδείλια δάκρυα σας; Αποτύχατε κύριοι!

Όταν επί ώρες αφήσατε  να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας  το μοιραίο και προδιαγεγραμμένο αυτό  έγκλημα ως σίριαλ σημαίνει ότι είστε αποτυχημένοι από χέρι και ας συνωστίζεστε στα δελτία ειδήσεων παριστάνοντας τους σωτήρες.

Ήθελα να ήξερα δεν σας στοιχειώνουν τώρα οι εκατοντάδες ψυχούλες (ιδίως τα  γυναικόπαιδα, που ήταν κλεισμένα στο αμπάρι του σκάφους) που τους ρούφηξε ο υγρός τάφος σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου, ενώ θα μπορούσαν να τους έχουν ΣΩΣΕΙ εδώ και ένα 24ωρο, αυτοί που  εντόπισαν το σκάφος νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (σε διεθνή ύδατα, βέβαια, αλλά γι’ αυτό ακριβώς έχουν θεσμοθετηθεί δυνάμεις σαν την FRONTEX κι άλλες διακρατικές παρεμβάσεις);

Ποιος Θεόςή ποιος Αλλάχ άραγε επέτρεψε να συμβεί αυτή η τραγωδία;

Σταματήστε όλοι , υποκριτές, να στέλνετε υπουργικά και  «κομματικά κλιμάκια» στην Καλαμάτα και να ψευτοκλαίτε!Το κακό έγινε!

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν «αλληλεγγύης» και των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων για το «μεταναστευτικό» που αφήνει τις ΜΚΟ της συμφοράς να πλουτίζουν πνίγοντας ανθρώπους να πάει να πνιγεί -όπως ακριβώς και οι εκατοντάδες πνιγμένοι της Πύλου, κι ακόμα χειρότερα! Αυτοί χρειάζονται το πνίξιμο!

Σήμερα γίναμε φτωχότεροι ως άνθρωποι! Θα μας ακολουθεί για  πάντα το ναυάγιο της Πύλου που δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε!

TOP NEWS