«1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής»

  • Dogma
φεστιβάλ

Υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας έθεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος, το «1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής», το οποίο θα διεξαχθεί στο Θέρμο στις 19 & 20 Αυγούστου 2022 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χρυσούλας Τασολάμπρου.

Σε συνάντηση που είχαν ο κΙερόθεος με την κ. Τασολάμπρου συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αφορούσαν κυρίως στη Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική, αντιπροσωπευτικό στοιχείο εγγεγραμμένο στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και στο επικείμενο φεστιβάλ που έρχεται να ξεχωρίσει για τον μοναδικό του χαρακτήρα, συνδυάζοντας την τέχνη με την πνευματικότητα, όπως αρμόζει σε ένα τόπο ιερό όπως είναι η γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις όπως ξεναγήσεις και επισκέψεις σε εκκλησιαστικά και βυζαντινά μνημεία (Ι.Μ. Μυρτιάς, Ι.Μ. Πατροκοσμά Αιτωλού – Θέρμο). Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας νομός διάσπαρτος από θρησκευτικά προσκυνήματα.  Οι μονές, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια πέρα από τη  θέση που κατέχουν στην τοπική κοινότητα γίνονται  σημεία συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες κάθε χρόνο στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο και στα λαϊκά πανηγύρια στη μνήμη των αγίων.

Η κ. Τασολάμπρου έδωσε την πρώτη και μοναδική τυπωμένη πρόσκληση στον κ.κ. Ιερόθεο, αφού δεν θα υπάρξει έντυπο υλικό, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για μείωση στο αποτύπωμα άνθρακα. Όλο το επικοινωνιακό υλικό θα υπάρχει σε QR codes.

Το Φεστιβάλ έχει πνευματικά δικαιώματα και πρόκειται για συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θέρμου, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

TOP NEWS