5η Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

  • Δόγμα

Στην περίοδο αυτή συμμετέχουν κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου, που μαζί με τα στελέχη τους φθάνουν τα 75. Αρχηγοί της κατασκήνωσης είναι η δίδα Μαρία Χατζηγεωργίου, Δασκάλα και η δίδα Ιωάννα Σμυρλή, Θεολόγος, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη. 

Η 5η κατασκηνωτική περίοδος του φετινού Καλοκαιριού ξεκίνησε χθες 27/7, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Στην περίοδο αυτή συμμετέχουν κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου, που μαζί με τα στελέχη τους φθάνουν τα 75. Αρχηγοί της κατασκήνωσης είναι η δίδα Μαρία Χατζηγεωργίου, Δασκάλα και η δίδα Ιωάννα Σμυρλή, Θεολόγος, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη. Η ονομασία της περιόδου αυτής είναι «Στα βήματα των Αγίων» και είναι αφιερωμένη στους νεοφανείς Αγίους της Εκκλησίας μας.

Την κατασκήνωση επισκέφθηκε εχθλές, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό και στην συνέχεια συναναστράφηκε με τις κατασκηνώτριες και μίλησε πατρικά για τα πρόσωπα των σύγχρονων Αγίων, που ανατέλλουν στην ζωή μας σ’ αυτή την δύσκολη και αποϊερωμένη εποχή, λειτουργώντας ως πρότυπα ευσεβείας και αγιότητας, αλλά και ως δύναμη ελπίδας και παρηγορίας για τους ανθρώπους του Θεού, που αγωνίζονται στην πνευματική ζωή.

Κάλεσε δε τα παιδιά να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να εντρυφήσουν στον βίο των συγχρόνων Αγίων, για να λάβουν παραδείγματα ιερά και ωφέλημα για την δική τους ζωή.

Η 5η κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3/8.

TOP NEWS