79η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

  • Δόγμα

Το πρωί του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» Αμιρά Βιάννου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά έλαβε χώρα η επίσημη Δοξολογία, από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στον Αμιρά Βιάννου εκδηλώσεις μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προς τιμή των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επαρχίας Βιάννου, από τα γερμανικά στρατεύματα της κατοχής.

Το πρωί του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» Αμιρά Βιάννου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά έλαβε χώρα η επίσημη Δοξολογία, από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και στο χώρο του μνημείου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας, τον Σεπτέμβριο του 1943 στα χωριά της Βιάννου και της Ιεράπετρας.Στη συνέχεια έγινε Προσκλητήριο Νεκρών, απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη Μικτή Χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Λένας Χατζηγεωργίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και Ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Παρεβρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, οι Βουλευτές: κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης, κ. Γεώργιος Λογιάδης κ. Μανώλης Συντυχάκης, θεσμικοί εκπρόσωποι, Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, φορείς και πολίτες.

TOP NEWS