Αφιερωμένη στην ιεραποστολή η φετινή κατασκηνωτική περίοδος στη Μητρόπολη Κερκύρας

  • Dogma
κερκύρας

 Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος έδωσε την ονομασία της φετινής περιόδου που είναι ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ, καθώς η κατασκήνωση είναι αφιερωμένη στην ιεραποστολή.

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας για το καλοκαίρι του 2023. Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν στην περιοχή της Κασσιώπης, στην Βόρεια Κέρκυρα εδώ και 50 περίπου χρόνια, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, κοντά στη θάλασσα.

Φέτος ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο έργο, αυτό της ανακαίνισης όλων των σπιτιών που φιλοξενούν τα παιδιά, επτά στον αριθμό, ενώ συνεχίστηκαν οι εργασίες ανοικοδόμησης του ναού των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι κατασκηνώσεις να εκσυγχρονιστούν, να λειτουργούν με τις καλύτερες δυνατές υποδομές, έκανε τον αγιασμό για την πρώτη περίοδο στην οποία συμμετέχουν αγόρια του Δημοτικού σχολείου. Αρχηγός της περιόδου είναι ο διάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Δοσίθεος Παπαμήτρος, εκπαιδευτικός, ενώ τα στελέχη προέρχονται από νέους που αγαπούν την Εκκλησία και διακονούν εθελοντικά.

Ο κ. Νεκτάριος έδωσε την ονομασία της φετινής περιόδου που είναι ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ, καθώς η κατασκήνωση είναι αφιερωμένη στην ιεραποστολή. Άκουσε με ενθουσιασμό τα τραγούδια και παρακολούθησε ένα όμορφο πρόγραμμα που τα παιδιά ετοίμασαν για να τον υποδεχτούν και τα προσφώνησε επισημαίνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θεωρεί τον θεσμό των κατασκηνώσεων μοναδική ευκαιρία ώστε τα παιδιά να έρθουν κοντά στον Χριστό και στην πίστη, να κοινωνικοποιηθούν κοινοτικά, να ψυχαγωγηθούν αφήνοντας κατά μέρος την εικονική πραγματικότητα και να ζήσουν την χαρά του Ευαγγελίου.

Ο ίδιος γίνεται παιδί στην καρδιά μαζί τους και θεωρεί ότι ο επανευαγγελισμός του κόσμου περνά μέσα από το νεανικό έργο της Εκκλησίας. Συνεχάρη τον αρχηγό, το Γραφείο νεότητος, τα στελέχη, τους εθελοντές που διακονούν στην κουζίνα, ενώ τόνισε ότι η ανακαίνιση των κατασκηνώσεων που επαινέθηκε και από τις αρμόδιες αρχές, καθώς παρουσιάστηκε πλήρης φάκελος κατά την αδειοδότησή τους, δείχνει ότι το κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο είναι το κλειδί για να συνεχίσει η Εκκλησία να μιλά τη γλώσσα της αγάπης και της αλήθειας!

Η πρώτη περίοδος θα είναι μέχρι τις 11 Ιουλίου 2023 και συμμετέχουν σ’ αυτήν 90 παιδιά. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται δωρεάν, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, παιδιά από πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

TOP NEWS