Αυτή την ώρα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού για τη θρηκευτική ουδετερότητα

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Σήμερα στις 18.00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήθεί με το Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα,  αναφορικά με το θέμα της θρησκευτικής ουδετερότητας και το όσα αυτή συνεπάγεται, μετά και τη χθεσινή δήλωση του Μακαριωτάτου:  «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος».«Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί». 

Ο Αρχιεπίσκοπος θα συνοδεύεται από Συνοδικούς Αρχιερείς, καθώς επίσης και από τον Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας, προκειμένου να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό το πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που θα συζητηθούν, όμως δεν αναμένεται να παρθεί κάποια απόφαση στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης.

Τέλος, μεταξύ των θεμάτων που ενδέχεται να συζητηθούν το απόγευμα είναι και το  εάν οι Μητροπολίτες θα δίνουν διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή στον αντίποδα εάν οι Υπουργοί θα ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS